tiistai 18. heinäkuuta 2017

Villiintynyt puutarha ja lisää pioneita

 Tässä vaiheessa kesää tuntuu, että puutarha villiintyy ja elää omaa elämäänsä. Pionit kaatuilevat, elämänlanka kiipeilee, ritarinkannukset makaavat pitkin pituuttaan. 
Kaikki on kypsän vihreää ja täyttä.


Pioneita ja niiden nuppujakin on vielä paljon. Voimakas sade on jättänyt jälkiään, mutta muuten monet istutusalueet tuntuvat olevan kauneimmillaan. Minulle tulee usein heinäkuussa sellainen fiilis, ettei puutarhaa hallitse ollenkaan. Oletteko lukeneet Muumit ja taikurin hattu- tarinan? Siinä taikurin hatusta kasvaa kaikenlaista valtoimenaan ja koko muumitalo muuttuu viidakoksi.


Muumithan reagoivat tilanteeseen nauttimalla viidakosta täysin siemauksin. Eivät he suinkaan yritä kitkeä ja hävittää tai edes mitenkään suitsia villinä talonsa kimpussa kasvavaa viidakkoa.

ETUALALLA PAEONIA LACTIFLORA HEI HAO BAO TAO

PAEONIA LACTIFLORA SWORD DANCE

PAEONIA LACTILFORA MOTHERS CHOICE  VAI ELSA SASS?

Muumeilta olisi paljonkin opittavaa. Muumit ovat ehkä keksineet Hyggeilyn. Tai oikeastaan epäilen, että Tove Jansson oli nero.

DIGITALIS PURPUREA SORMUSTINKUKKA

Nyt otan vapaapäivän kunniaksi päiväunet ja mietin sitten, mitä on tehtävissä? Aina voi ajaa nurmikkoa ja kastella keittiöpuutarhaa. Villiintyneitä istutusalueita voi tuijotella hämmästyksen vallassa ja tankata mielikuvia talven varalle. Pikkuisia kylvötaimia voi ihailla ja hipelöidä, voi haistella basilikoja kasvihuoneessa ja kerätä kukkia maljakkoon. Onhan sitä ... kaikenlaista puuhaa.

9 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Mikä on tuo eka kuvan pioni nimeltään? Ostin Fen Chi Jin Yu pionin mutta teki juuri tuon eka kuvan näköisen kukan. Eli varmaan jokin toinen...

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Ihanat pionit ja sormustinkukat. Kaunista. Nämä sateet saavat kukkapenkit viidakoiksi hyvin helposti. Minusta ei ole Muumiksi. Raivasin pari päivää sitten kottikärryllisen karanneita ja ylilevinneitä perennoja. Syksyllä homma jatkuu vielä julmemmin. Seuraavana on vuorossa kukkineitten leikkaamisia... Hommaa riittää.

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Mari, en muista missä kuvasin tuon pionin. Hyvin samanlaisen kukan teki Laura Dessert sekä Primevere. Tai lapuissa luki niin. Tosin minullakin on Fen Chi Jin Yu listani mukaan. Punaisen lammen kultakala. Nyt minun täytyy lähteä vielä katsomaan, josko löytäisin tuon kuvan yksilön.

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Googletin vielä tuon nimen ja kukan ei pitäisi näyttää yhtään tuollaiselta. Höh! Nimisekaannukset ovat ärsyttäviä.

Between kirjoitti...

Sateiden ja varsinkin raekuurojen vuoksi kukkapenkeissä rötköttää kohta enemmän kasveja, kuin mitä on pystyssä. Joitakin olen tukenut, mutta enimmäkseen kiertelemään ihmettelemässä ja ihastelemassa. Siivoan sitten joskus toiste.

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Joo! Ei ole minullakaan sellaista mikä täsmäisi kuvastojen ulkonäköön Fei Chi Jin Yusta.

Pirjo kirjoitti...

Ihanalle näyttää!!!

Nila kirjoitti...

Kyllä puutarha on tällä hetkellä runsaimmillaan. Koska satoa antavat jo hyötykasvit ja kukista alkaa kukkia jaloangervot ja ritarinkukat ja jo olemassa olevien kasvien kauneus on häkellyttävää. Nautitaan tästä hetkestä.

pioni kirjoitti...

Täytynee ottaa Muumeista opikseen ja tosiaan vain nauttia tästä heinäkuun viidakkotunnelmasta;)