lauantai 26. elokuuta 2017

Mitä puutarhassa nyt tehdään?

Aiemminkin on ollut puhetta, etten ole moneen vuoteen oikein kunnolla puutarhaillut. 
Nyt on motivaatio palannut.
Mutta mitä elokuun lopussa tehdään?


En tajua. Ajoin vähän nurmikkoa ja yritin pohtia mihin ryhtyisin.


Motivaatio siis on palannut, mutta tatsi on kadonnut! Kääk!


Koska satoi vähän väliä ja oli märkää ja jotenkin nuivaa, niin päätin odottaa ja kysyä toimintaohjeita pääpuutarhurilta.


Jotenkin ottaa päähän, että kesä loppuu käsiin.


Mikä teitä inspiroi puutarhassa juuri nyt?
Mikä nyt on ajankohtaista?
Mitä te touhuatte?


7 kommenttia:

Lumikallion Outi kirjoitti...

Tänään mietin vähän samaa.. loppujen lopuksi siistin paria penkkiä ja päätin siirtää yhden onnettoman siperia kurjenmiekan alun isoon ruukkuun ja katsoa miten sen kanssa käy ensi kesänä. Se olisi hauska terassilla, ehkä. ;) Istuttelin myös muutaman jätti krysanteemin ja sytettelin lyhtyjä, nyt odotellaan pihasaunan lämpiämistä. Semmoista täällä, kivaa viikonloppua sinne. :)

Varpuslintu kirjoitti...

Meillä ei ole edes omaa pihaa, jossa puutarhuroida, mutta parvekepuutarhassa on nyt sadonkorjuun ja siementen talteen ottamisen aika. Lisäksi heitetään biojätteeseen kaikki ne kasvit, jotka tuhohyönteiset ovat syöneet piloille, ja pyritään takaamaan yhä hengissä oleville pitkä ja kaunis syksy ja/tai hyvä talvehdinta. Ja ennen kaikkea suunnataan katseet jo tulevaan, kerrataan kesän kokemuksia ja mietitään, mitä ensi vuonna olisi mukavaa laittaa kasvamaan. Samalla voi koristella puutarhaa syysasuun, laittaa lyhtyjä ja muuta. :)

viikarivartti.blogspot.fi

Hennamar kirjoitti...

Keräilemään siemeniä, valmistaudun niidenkylmä käsittelyyn talveksi. Siirrän itsestään kylväytyneitä taimia uuteen kukkamaahan. Ihmettelen, että joko se kesä meni ;-)

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Kiva, että innostuksesi on palannut! Meillä rakennetaan lisää kasvatuslaatikoita ja viimeistellään uusia istutusalueita. Mukavaa sunnuntaita! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

Päden paja kirjoitti...

Kauniita kuvia ja kiva että saa motivaation takaisin on se asia sitten mikä tahansa:)😍 Täällä laitellaan pihalle pikkuisen valoja ja ajattelin istuttaa muutaman sipulin,josko sitten keväällä jotakin kasvaisi.. Mukavaa elokuun jatkoa sinne♥

Sirkku kirjoitti...

Viikonloppu meni puutarhajuhlien suunnittelussa ja toteutuksessa, mutta sen verran ehdin piipahtaa Mustilan Taimipäivillä, että alkuviikkoa odottaa taimien istuttelut:) Ryhtymistähän se vähän vaatii, mutta kun iskee lapion multaan, niin pian huomaa jo tekevänsä uutta kukkapenkkiä tai jakavansa perennan juurakkoja - ei anneta vielä syksylle periksi, vaan puuhat puutarhassa saavat jatkua!

Navettapiika kirjoitti...

Mulla puutarhapuuhat jatkuu lumen tulohon asti, ainaki muina vuasina. Kanttaan ja siistin penkkiä, siirrän jonku tai jaan, istutan sipulia, suunnittelen seuraavan vuaren hankintoja, korijaan rakenteita tai teen uusia. Mullaku on viälä nuata alakutekijöös oleviaki kohtia.