tiistai 22. elokuuta 2017

Vielä takaisin Tivoliin

Pakko vielä palata Kööpenhaminan Tivoliin, vaikka kaupungista olisi paljon muutakin kertomista. Tivoli käy mainosti puutarhakohteesta. Kävelimme siellä joka päivä enkä raaskinut raahata aviomiestä muihin puutarhakohteisiin.


Tivolin puutarhureiden kädenjälkeä ja suunnittelutyötä on pakko ihailla.


Perennat ja yksivuotiset muodostivat ihania värikokonaisuuksia.


Huomiotani kiinnittivät erityisesti verbenat, daaliat, tupakat ja hämähäkkikukat. Millainenhan puisto on alkukesän loistossa?Tivoli ei ole pelkkä huvipuistoalue. Se on Tanskan suosituin turistinähtävyys ja historiallisesti arvokas kokonaisuus. Ihmiset viettävät siellä aikaa tapahtumissa ja ravintoloissa.


Korkeasta hintatasostaan huolimatta Kööpenhamina houkuttaa aina. Tanskassa pohjoismaisuus ja keski-eurooppalaisuus kohtaavat. Palvelu on luontevaa ja ystävällistä, ihmiset iloisia. Kaikkialla tuntee itsensä tervetulleeksi. Kööpenhaminan metropolialueella asuu 1,9 miljoonaa ihmistä. Kuitenkin kaupunki vaikuttaa pieneltä, helposti haltuunotettavalta ja kylämäiseltä. Aina sinne jää vähän ikävä!

3 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Köpis on miellyttävä turistikaupunki. Se on jotenkin rento vaikka suuri onkin. Ihmiset liikkuvat pääasiassa polkupyörillä. Nyt ne ovat vallanneet Helsinginkin. Köpiksessä on kuitenkin helpompi ajaa, kun on niin tasaista.
Kyllä tuo Tivoli on kiva alue.

Between kirjoitti...

Viimeisimmästä Kööpenhamina-käynnistäni on jo useita vuosia aikaa, mutta hyvin voisin tehdä sinne uudenkin matkan. Tivolissa ihastelin jo silloin kasveja muiden kiertäessä huvittelemassa eli hienosti yhdistetty mahdollisuus huvitella eri tavoin samassa paikassa.

Päden paja kirjoitti...

Upeita kuvia♥ Muutama vuosi sitten pääsin käymään tuolla Köpiksessä, mutta silloin tuo Tivolin alue oli kiinni kun ei ollut enää kesäkausi.. Kaupunki oli kyllä kaunis! Mukavaa elokuun jatkoa:)