Nyt olisi montakin kivaa postauksen aihetta, mutta valitsen silti eiliset rapujuhlat veljeni perheen kanssa. Veljeni ja lapseni ovat ravustaneet ja nyt päästiin nauttimaan tuloksista.
Sama pihlajanmarjojen väriteema siis jatkuu. Koska kaikki meillä eivät syö rapuja, oli tarjolla tietysti muutakin ruokaa. Avokadoa, jonka mausteena oli kesäsipulia, ripaus pippuria ja limen mehua. Keitettyjä siikli-perunoita ja ruokaisaa salaattia.
Teen melko usein pääruokasalaattia, jonka perusta on sama.
Kansakoulun salaatti:
Vihreitä salaattilaatuja, rucolaa, herneenversoa ym.
Kurkkua
Sipulia (raakana tai paistettuna)
Paprikaa
Tomaattia
Pannulla paahdettuja cashewpähkinöitä
Avocadoa (nyt erillisessä astiassa)
Fetaa karkeina paloina (nyt unohdin jääkaappiin!)
Puolitettuja viinirypäleitä (nyt unohdin kauppaan!!)
Lohifileestä leikattuja ohuita siivuja,
jotka paistetaan pannulla voissa ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Kaikki ainekset kasataan kauniisti salaattivadille.
Ranskankermasta voi dijonsinapin, suolan ja limen mehun kanssa tehdä kastikkeen.
Tästä salaatista lähtee takuuvarmasti nälkä ja se on taivaallisen hyvää.
Se toimii yhtähyvin naudan fileen tai broilerin kanssa.
Rapujen syöminen on sellaista näpertelyä. Itse pidän kyllä kovasti ravuista sekä katkaravuista. Tarjosinkin alkupalaksi sovelletun skagenin. Monissa ohjeissa on majoneesia, josta en pidä. Jätän sen siis pois.
Villin pihan skagen:
Katkarapuja
Smetanaa
Ruohosipulia
Tilliä
Sinappia, pippuria
Nämä kaikki sekoitetaan ja laitetaan voidellun, paahdetun, hyvän paahtoleivän päälle.
Ihanaa ja maukasta!
3 kommenttia:
Mmm, näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta! <3
viikarivartti.blogspot.fi
Herkullista, taidanpa poimia tuon salaatin ensi viikonlopun puutarhajuhliin, kiitos!
Itse emme valmista rapuja, mutta syömme kyllä. Hieno on kattaus mikä on puoli ruokaa. Hyvää loppuviikkoa.
Lähetä kommentti