tiistai 21. marraskuuta 2017

Pitääks mun aina - Jouluvalojenvirityssää

Tämä toistuu joka ikinen vuosi. Minulle tulee tarve virittää jouluvalot pihalle silloin, kun on satanut mahdollisimman paljon märkää ja painavaa lunta.


Valonauhat ja johdot ovat muka valmiina edelliseltä vuodelta. Niitä sitten metsästetään lumen alta sormet kohmeessa ja märkää lunta putoilee päähän kuusista ja tuijista.


Nytkin yksi muuntaja oli kokonaan kadonnut ja kaksi valosarjaa poikki. Uusin sisäänkäynnin tuijien valot. Molemmin puolin rappua ne loistavat nyt symmetrisinä. Pitäisi harjoitella tosissaan sitä pimeäkuvaamista.


Pergolan piikkilankakattokruunussa on valot ympäri vuoden. On kiva lisätä valoa tähän harmauteen. Värit ovat  kadonneet puutarhasta. Vaikka lumi onkin kylmää ja märkää, tekee se kyllä puutarhasta kauniimman.
Voi melkein alkaa jo jouluhullutella, vai mitä luulette?

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Minäkin ihmettelen samaa. Miksi en viritellyt valoja viime viikonloppuna???
Mutta ei oikein ollut vielä fiilistä, ja nyt sitä kyllä olisi, kun kaunis lumi peittää koko puutarhan. Joulufiilis nousi kertaheitolla potenssiin miljoona.

Ulla kirjoitti...

On mukava kun valoja tuikkii pimmiillä. Eihän ne mittään vahvatekosii oo ja mistä kiinasta tullenootkin, kun ovat niin halapojakin. Ylleesä se jiäp meilläkin aika myöhään tuo virittely!