perjantai 26. tammikuuta 2018

Opiskelua ja Kiurujen yö!

Vapaapäiväni ovat kuluneet viimeaikoina tiiviisti opiskellessa.
Se ei ole haitannut, sillä opintoni avoimessa yliopistossa ovat 
itse valitsemiani ja tiiviisti työni käytäntöihin liittyviä. Olen nauttinut niistä.
Sitäpaitsi pidän kirjoittamisesta.


Hieman hämmentynyt olen siitä, miten kivaa opiskelu minusta on?
Voi olla , että en lopeta ikinä.
Yritin etsiä muumien sitaattikirjaa, jossa on sanonta siitä, kun joku luki trigonometriaa tuntokarvansa lerpalleen ja sitten kävi jotain kamalaa. Muistaakseni mörkö söi hänet.
Pointtina siis se, että mörön vatsassa ei ole viisaudesta tuon taivaallisen hyötyä.


Minusta on ihan mahtavaa, että yliopistotasolla voi opiskella etänä. Saa olla yöpuvussa. Juoda pannullisen kahvia ja välillä harjoittaa kissanpentujen sosialisaatiota. Kohta luovutusikäisten pentujen on tietenkin tärkeää oppia nukkumaan sylissä ja kainalossa. Tai jos professorin puhe alkaa kyllästyttää, voi painaa pausea ja välillä imuroida.


Verkkoluenntoihin keskittymistäni auttaa, jos on jotain tekemistä. Olen pitkästä aikaa neulonut. Juuri sain valmiiksi Soulmates-mallin ensimmäisen sukan.


 Niina Laitisen mallit ovat ihania neuloa ja todella kauniita. Nämä ovat ties kuinka monennet Soulmatesini.


Vapaapäivänä on aikaa myös ajatusten harhailulle pois sosiaalipedagogiikasta. Rupesin yhtäkkiä miettimään olohuonetta sillä silmällä. Minun remonttiajatukseni tyrmättiin kyllä talouden miesedustajien puolelta kahdestakin syystä. Vanhempi muistutti, että on ensisijaisempiakin remonttikohteita ja nuoremman mielestä olohuoneeseen ei missään nimessä pidä puuttua, koska se on aina ollut tällainen ja ihan hyvä! 
Mutta, mutta... Minulla on monta rullaa tummansinistä Kiurujen yötä! Voisiko päätyseinä olla niin rohkea ja muut valkoisia?


Nyt takaisin Itä- Suomen yliopistoon. Täytyy hioa remonttistrategiaa vielä hetki.


8 kommenttia:

Varpuslintu kirjoitti...

Onpa ihanat, ihanat kukkaset! <3 Itsekin tykkään yliopistossa nimenomaan siitä, miten vapaasti voi valita, miten ja missä opiskelee. Vaikka olenkin perustutkinto-opiskelija, jonka täytyy käydä aika usein paikan päällä pakollisilla kursseilla ja harjoitustöissä, olen silti viime vuosina suorittanut suuren osan kursseistani niin, että olen lainannut kiinnostavan kirjan, lukaissut sen läpi, mennyt tenttiin ja parin viikon päästä iloinnut opintorekisteriin ilmaantuneesta arvosanasta. :D

viikarivartti.blogspot.fi

Mari Marjamäki kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta opiskelutavalta. Etäopiskelussa on kyllä hyvät puolensa.
Kiurujen yö- seinä kuulostaa hyvältä, yritä vielä kääntää miesten päät.

Between kirjoitti...

Ostin juuri Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjan. Siinä ei tuota Soulmates-mallia ole, joten se pitänee ostaa Ravelrystä. Kiehtova ja kaunis malli, jota olen pitkään ajatellut aloittaa.
Miehiltä jos kysyy jotain remonttiin liittyvää, saa usein kommentteja, jotka eivät kovin paljon innosta remonttitoimiin. Vaikka on niitä kuulemma toisenlaisiakin miehiä. Omalle kohdalle ei ole sattunut.
Aikuisopiskelu ei ole yhtään hullumpaa puuhaa. Tsemppiä sinulle opintoihin ja mukavaa viikonloppua!

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Kiva, että opiskelu maistuu :) Ihania kuvia! Mukavaa viikonloppua :)

Kivisen Vilma kirjoitti...

Sehän se on välillä vaikeaa saada mies myötämieliseksi omille loistaville ideoille! Löysin äskettäin tämän mukavan tuntuisen blogisi.

Sirkku kirjoitti...

Nykyajan opiskellulla on monia hyviä puolia, kuullostaa ja näyttää siltä, että opiskelu ei olisi hullumpaa lainkaan. Välillä voi antaa ajatusten harhailla ja näköjään saa aikaan ihania asioita, kuten nuo upeat sukat! Tsemppiä opintoihisi ja mukavaa viikonloppua!!

Katja kirjoitti...

Tsemppiä opiskeluihin ja pentujen kanssa. Molemmat on niin mukavaa aikaa elämässä.

Riina kirjoitti...

Tsemppiä opiskeluihin ja noihin muihin kivoihin puuhiin ja ajatuksiin!
Remontteja on hyvä aina hetki haudutella, ajatukset vain jalostuvat ajan mittaan.
Mulla on toi sama opetustaulu uutena julisteversiona, kuin sulla tuossa alakuvassa. Se on mun ehdoton lemppari. Tuo vanha on kyllä ihanampi.
Valoa ja iloa viikkoosi!