sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Pakkaspäivän aarteita

 Visuaalisesti nämä säät ovat huikeita.
Valoa on paljon, auringonlaskut ihmeellisiä.
Suuren talon lämmittäjänä toivoisin pakkasen laskemista.


Olemme keskittyneet tänä viikonloppuna sisällä touhuamiseen.
Pojan kanssa on tehty hyvää ruokaa ja siivottu alakerran "sotkutiloja".


Meillä on alakerrassa koulun entinen jumppasali, joka on ikäänkuin suuri, autotallin tapainen tila. Siinä on nosto-ovi ulos ja siellä säilytetään puutarhatyökoneita, mopoja, moottoripyöriä, talvehtivia kasveja, polkupyöriä, suksia, mailoja, maaleja ja mitä ikinä kuvitella saattaa.

Lisäksi on pannuhuoneen viereinen "puuhuone", jossa tilanne on sama. Kun olen täällä asumishistorian aikana perinyt yhden miehen ja yhden anopin ja lisäksi taloon on jäänyt entisten asukkaiden irtainta vuosien saatossa, niin kaikenmaailman rojua on valtavasti.

Olemme tehneet inventaariota ja järjestelleet tiloja sellaiseen kuntoon, että niissä voi jotenkin toimia. Työkalujen järjestäminen hyllyihin ja telineisiin on kivaa puuhaa. Samalla olemme löytäneet ihania esineitä. Vanhat työkalut ovat kauniita. Poria, höyliä, talttoja ja ihmeellisiä tunnistamattomia välineitä.

Tämän päivän suosikkini ovat tässä:

LINJALANKA

MITTA

Hyvää tulevaa pakkasviikkoa jokaiselle!

1 kommentti:

Riina kirjoitti...

Sähän olet löytänyt hyviä aarteita, joita voi hyödyntää puutarhahommissakin!
Isossa talossa on kyllä paljon sellaista hommaa, jota ei esim. kerrostalon asukki voi edes aavistaa. Meillä ei ole noin isoja tiloja kuin teillä, mutta hommaa riittää silti.
Välillä kaiken lämmittämisen ja ylläpidon väsymyksessä suunnittelee muuttavansa helpompiin oloihin, mutta ei sitä silti raaski. Jokin maalla asumisessa ja suuressa pihapiirissä viehättää ja koukuttaa, vaikka helppoa se ei olekaan.
Mukavaa pakkasviikkoa Villiin pihaan! <3