sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevään realiteetit

Talvi on aiheuttanut jonkin verran tuhoa. 
Toivottavasti kasvit ovat selviytyneet ankkatarhaa paremmin.


Olin päättänyt, että romahtaneen ankkatarhan purkaminen on ensimmäinen tehtävä, kun ulkotöihin pääsee. Sen ruma sekasotku on häirinnyt näkymääni puoli talvea. Eilen sain purettua yli puolet. Osa tolpista ja kattoverkosta on vielä kiinni jäässä.

Seuraavaksi on mitattava lasi. Kasvihuone on ilmeisesti roudan vuoksi liikahtanut. Yksi lasi on hajonnut. Tällaista ei ole aiemmin käynytkään, vaikka kasvihuone on ollut paikallaan vuosia.Perenna-alueet ovat tässä vaiheessa lohduttoman näköisiä. Meillä ei siivota syksyllä. Mikä tarkoittaa hirveitä talkoita kevääksi. Mutta silloin on tietysti enemmän intoakin.


Kukkapenkkeihin ei vielä pääse. 


Piha on järkyttävää kuraa. Olemme kaivaneet sen täyteen ojia ja vesi lirisee tietä pitkin alamäkeen ja piha kuivuu pikkuhiljaa.Onneksi on aurinkoisia päiviä, jolloin ulkona on mukava työskennellä.
Joko sinä olet päässyt puutarhatöihin?

5 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Meillä mökillä on myös pihalla tosi märkää ollaan jouduttu myös vähän kaivelemaan pieniä ojia jotta vesi ei menisi pihalta suoraan hiekkatielle. Mutta kyllä se pian kuivaa ja aurinko paistaa ja päästään käsiksi kukin omaan puutarhaamme. Hyvää alkavaa kevättä.

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Voi harmi tuota teidän kasvihuonetta :( Ikävä juttu.
Intoa kevät puuhiin <3

Pirjo kirjoitti...

Minäkään en siivonnut kaikkia perenna-alueita syksyllä, joten näky on samanmoinen ;)
Meillä on vielä lunta, mutta jostan ehkä jo pääsen siistimään ;)

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Meilläkin on tänä vuonna routinut poikkeuksellisen paljon, vaikka joka vuosi ihan reilusti routiikin. Esim. kesähuoneen terassi on aivan vinossa ja ajoväylän asvalttiin on tullut mojova repeämä. Pari päivää ehdin huhkin pihatöissä, kunnes jouduin sairaspetiin. Kunhan keli tuosta vähän kuivuu, niin toivon pääseväni haravointihommiin. Luvattua aurinkoa siis odotellessa!

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Heippa vielä! Huomasin tuolla Katin blogissa, että kyselit kelloköynnöksen taimien perään. Niitä on kesällä saatavana ainakin Kouvolan torilta. Sellainen pienempi torimyyntipaikka, myyvät tosi isoja ja hyväkuntoisia taimia. Kelloköynnöksetkin olleet tosi komeita. Kannattaa katsastaa sieltä!