maanantai 18. kesäkuuta 2018

HELLE PIINAA PUUTARHAA JA PUUTARHURIA

On liian kuumaa minkään järkevän tekemiseen. Kukkia voi kuitenkin aina ihailla ja niitä tuleekin nyt vauhdilla. Toivoisin hieman viileämpiä päivä kukinnan pitkittämiseksi. Ja tietenkin sadetta.  Olemme ajoittain kastelleet siellä täällä, mutta koko luonto huutaa vettä!

LEHTOSINILATVA Polemonium cauruleum album

Kesälomani on alkamaisillaan ja sitten on viikko aikaa valmistautua Avoimiin puutarhoihin. Toivottavasti koko Villi piha ei kuivu täysin korpuksi ennen sitä.
Vaikken ole mikään helteen ystävä, niin onhan oikeasta kesästä toki nautittava. Viimekesänä oli vain muutama hellepäivä. Nyt lämpöä on riittänyt viikkotolkulla. Jotkut jo surevat, että Juhannukseksi on luvattu sadetta. Minulle on aivan sama minä päivän sataisi, kunhan sataisi. 

6 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Joo, minä olen nauttinut täysillä vallitsevasta kelistä, mutta tosiasiassa satetta kaipaa puutarha ja luonto.
Satetta on säätiedotuksissa lupailtu, mutta näyttää koko ajan siirtyvän..

pioni kirjoitti...

Muakaan ei haittaa juhannukseksi luvattu sade, onhan näitä helteitä saatukin jo todella paljon. Ja töissä saattaa olla rauhallisempaa kun kelit kylmenee...

Between kirjoitti...

Aurinko ja lämpö kuuluvag kesään, mutta puutarhan puolesta välillä saa ja pitääkin sataa. Yhtään ei haittaa, vaikka vettä tulisi juhannuksena. Tässä kuivuudessa saa sataa ihan milloin tahansa. Kunhan sataa ja pian.

Kirsti Kaija kirjoitti...

On helppo yhtyä toiveeseesi sateesta.
Ihanaa juhannusviikkoa, ja kesälomaa!

Katja kirjoitti...

Minulla ei ole yhtään lomaa ennen avoimia, toivottavasti saan sitä ennen kaiken tehtyä, joka ilta se tosin vaatii puutarhassa oloa. Tänään sain kasvimaan kitkettyä mutta voi olla että vaatii uusimista jos sade saa vauhtia rikkaruohoihin.

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

On tämä ollut huima kesä. Kasvun ihme on ollut käsittämätöntä (kunnes sitten kuivuus käänsi kaiken päälaelleen). Sinulle olisi haaste blogissani ;) Mukavaa juhannusta <3