sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

KIVITARHA

 Lupasin, että näytän teille, mitä olen puuhaillut vanhan ankkatarhan alueella. Alue on rumine työmaakoppeineen pihaan estetiikan kannalta hieman problemaattinen. Päätin tehdä siitä oman leikkikenttäni, alueen, jossa voi olla vähän hullu ja luova. Työmaa on kesken eikä varmasti valmistu edes tänä kesänä. En kuitenkaan edes muistanut miten kivaa kivihommmailu on!


Sain naapurista vanhoja salaojaputkia, jotka on hyödynnetty kivitarhassa. Siellä voi vapaasti hyödyntää mitä tahansa hauskaa kierrätysmateriaalia, mitä sattuu eteen. Pääosassa ovat kuitenkin kivet. Minulla on vuosia ollut haaveissa toteuttaa spiraalimuodostelma pihalla. Tämä on lähes ainoita tasaisia kohtia, johon se on mahdollista toteuttaa. Muutama kivikuorma on tullut haettua läheiseltä sorakuopalta (lupa on).En keksinyt mitään kivispiraalin keskiöön. Talomme edellisen isännän puusta veistämä toteemi vartioi tontin rajaa metsässä. Siirsin sen pönöttämään keskelle kivitarhaa. Sanonkin, että tämä on sellainen rumien asioiden alue. Mutta jotain hauskaa tässä silti on. Ja tilaa on luovuudelle vielä vaikka kuinka.


Alueella on myös uusi juhla/picnicalue. Kuvassa näkyy hieman koiratarhan jäänteenä pihaa rumentanutta betonikivijalkaa, jonka pinta on katettu puulla ja siitä on tehty kaikkien aikojen pisin puutarhapenkki. (Tästä lisää vielä myöhemmin). 8 metriselle penkille  mahtuu muutama istuja.


Puutarhassa olisi muutama muukin tehdtävä, kuten taustan kitkemättömästä polusta näkee. Ja minä se vaan asettelen kiviä polkujen pieliin. No, mutta kyllä tässä ehtii. Ja jos ei ehdi, niin sitten ei ehdi


Saako puutarhassa sinun mielestäsi hullutella? Onko puutarhanhoito vakavaa?

6 kommenttia:

Marietta kirjoitti...

Hieno jatulintarha!

Katja kirjoitti...

Puutarhanhoito ei saisi olla vakavaa, hulluttelu on sallittu. Jokaisesta puutarhasta tekijällään on lupa tehdä sellainen kuin haluaa. Ja persoonalliset puutarhat on parhaita!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kivistä saa vaikka mitä kaunista ja kivaa, kuten olet tehnytkin. En muista, olen sinulle mainostanut, että Facebookissa on ryhmä nimeltä KIVIKKOPIHA. Sieltä saa lisää ideoita ja voi esitellä omia aikaansaannoksiaan

Riina kirjoitti...

Saa ehdottomasti tai suorastaan pitää!
Sanonkin aina, mun oma puutarha on leikkikenttäni ja huvipuistoni. Siellä saa kokeilla ja tehdä mitä huvittaa. Se on tosi teraputtista ja rentouttavaa.

Between kirjoitti...

Hieno spiraali ja mitä kaikkea sen lomaan rakentuukaan...
Hulluttelu on sallittua. Ehkä koko puutarhahomma pitäisi lopettaa siinä vaiheessa, kun siitä tulee vakavaa.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Jännä seurata, miten hankkeesi etenee.
Toistaiseksi näyttää hyvältä. Jos tuo on sinun ruma alue, en kehtaa omaani edes paljastaa.
Mukavaa maanantaita!