sunnuntai 2. helmikuuta 2020

NEULOOSI

Olen neulonut aina. Tai siis ihan pikkutytöstä lähtien. 
 Olen aina tehnyt sukkia. Joskus lapasia ja pipoja. Olen ajatellut pienten töitten olevan minun juttuni, vaikka olen joskus toki tehnyt pari villapaitaa.


Joulun aikaan törmäsin netissä islantilaistyyppisiin neuleisiin ja päätin kokeilla. Ajattelin, ettei kärsivällisyyteni riitä suuriin töihin.

Jennifer Steingassin mallit lumosivat ja tein ensimmäiseksi Dreyman.
Lanka on ihan ruokakaupasta löytyvää Novitan NaturaaPaidasta tuli ihana ja sen tekeminen sujui nopeasti. Villa tietysti kutittaa jonkin verran, mutta pesu villanpesuaineella ja pyykkietikalla selkeästi pehmensi tuntumaa.Seuraavaksi tein Aratan, joka valmistui juuri ja on vielä kuivumassa pesun jälkeen. Ohjeen lukuvirheen vuoksi ostin liian ohutta lankaa. Paita on siis tehty kaksinkertaisella Novitan Baby Merinolla


Kaikkein eniten minua kuitenkin on houkutellut tämä kirja.


Haluan tehdä "Riddare"- mallin kuvan väreillä.


Pääsin jo aloittamaan hihasta. Karhean, puhtaan villan neulominen on jotenkin todella koukuttavaa puuhaa. Sinisten lankojen värien nimetkin ovat ihanat: Vuononsininen ja Linnunrata.


KUINKA MONTA VILLAPAITAA IHMINEN TARVITSEE?
5 kommenttia:

Between kirjoitti...

Onpa kauniit villapaidat. Kannatti uskaltautua pienten neuleiden alueelta isompiin.
Vuosia sitten kudoin itselleni ja lapsille villatakkeja ja -puseroita. Nykyisin käytän hyvin vähän paksuja neuleita, joten olen luopunut niiden tekemisestä.
Noin kauniita neuleita ihminen voi tarvita vaikka joka päivälle erilaisen. Ehkä se stoppi tulee aikanaan, mutta mikä estää kutomasta kauniita puseroita vähintäänkin siihen saakka.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania,alpakkalangat toimivat hyvin myös,eikä kutita yhtään. Dropsin lankoja olen käyttänyt.

Kirsti Kaija kirjoitti...

Onpa kaunis neule. Kiitos vinkistä, jolla kutinan saa pois.
Kun kävimme Islannissa, himottelin kovasti ostaa näitä villapaitoja. Paidat miehelle ja itselle ja miehelle olisivat kuitenkin maksaneet saman kuin reissubudjettimme. Niinpä neuloin paidat. Ei olla juuri pidetty tuon kutittavuuden vuoksi.

Irja kirjoitti...

Aivan ihana villapaita, vähän norjalalaistyylinen jota tehtiin takavuosina paljonkin.

pioni kirjoitti...

Onpa kauniita villapaitoja!