lauantai 27. toukokuuta 2006

Kukkii!

Paeonia officinalis eli Vuoripioni

Tämä pioni kukkii aikaisin. Kukka kestää harmittavan lyhyen aikaa. Minulla on näitä useta, mutta tämä on ainoa näin vaalean punainen. Ostin taimet vuosia sitten kymmensenttisinä paikalliselta torilta. Nyt kasvit ovat jo kohtalaisen kokoisia ja niihin tulee useampiakin kukkia.
Yritän taas jatkaa kasviluetteloni tekoa. Pysyisi itselläkin joku tolkku, että mitä kaikkea kasvaa ja missä.

2 kommenttia:

Tellu kirjoitti...

Kyllä teillä on kesä jo pitkällä! Mielettömän ihana pionin kukka ja sulla on puutarhassa useita pionilajikkeita ja tosi paljon kasveja. Minä olen luullut, että mulla on paljon kasveja, mutta itse asiassa eihän mulla olekaan. voin hyvillä mielein lähteä huomenna taas taimitarhoille tutkiskelemaan. Ostoslistalla on joku iso puu, uusia kivikkokasveja takapihan uuteen kivikkoon (joka miehen mielestä näyttää golgatalta....no, hänellä nyt sattuu olemaan tuo huumori mukana joka asiassa), keijuargervoa (otin rumat koivuangervot pois(enkä tiedä minne ne kuskaan). Käyn aina kurkkaamassa täällä ja ihailemassa..

Sanni kirjoitti...

Tellu: Kiitos, kiitos :) Taimitarhalle voi/kannattaa aina mennä. Useamman vuoden kun niissä ramppaa niin alkaa lajivalikoima karata käsistä. Ja tuttua on myös tuo naisen puutarhaintoiluun kohdistuva miehinen ironia :)
Pioneita on tullut keräiltyä, samoin kuunliljoja ja kurjenpolvia. Ne on mun ihan supersuosikkeja!