maanantai 12. helmikuuta 2007

Nostalgisia asioita

Tässäpä on yksi ensikesän projekteista. En edes vielä tiedä mihin näitä heinäseipäitä käytän. Minusta ne ovat niin kauniita! Minulla on suunnitteilla ainakin kolme suurimittaista puutarhaprojektia ja pari pienempää. Kunpa toteutumisprosentti olisi edes 25% ;)


Tässä on pois muuttaneen naapuripersoonan postilaatikko. Tästä miehestä voisi kertoa monta hassua tarinaa, mutta mieleeni tuleva liittyy postilaatikkoon. Sopivassa nousuhumalassa ollut maalarimestari kun kertoi postilaatikolla ensikertaa kohtaamalleen ex-anopilleni (nyt jo edesmennyt), kuinka hieno sukupuolielin hänellä on. Niin hieno, että siihen iski eräänä kesäpäivänä pyykkiä pestessä salama! Ei sentään kerennyt kapistustaan esitellä, kun rouvat kesävieraat kipittivät jo ylös mäkeä. Anopilla oli näet mukanaan uskovainen viisikymppinen tyttärensä.
Tämä muisto oli ehkä hurjimmasta päästä. Älykästä miestä vei viina aika huolella. Hän asui boheemisti kesäasunnossa ympäri vuoden kunnes sosiaalitoimi osoitti asunnon taajamasta. Jotenkin arvostin tuota miestä vaikka monet kyläläiset pitivät häntä vain häiritsevänä juoppona. Hän oli koko kylässä ainoa, joka kävi kirjastoautossa joka ainoa kerta.

2 kommenttia:

quaint kirjoitti...

Usein ne älyköt on kaikista herkimpiä ja siksi viina vie nopeasti mukanaan. Sitä saa olla erittäin onnellinen siitä, jos voi nauttia elämästä ja pitää hauskaa ihan raittiina. :)

Mites nui heinäseipäät johonkin metsän reunamille - erottamaan puolivilliä ja hoidettua osaa? Tai ohjamaan ihmiset kulkemaan tiettyjä reittejä. Sitoisit seipäiden väliin aina paksua hamppuköyttä(!) tai vastaavaa.

Yksi heinäseiväs nököttää kuutamopuutarhassa ja kieritin sen ympärille kanaverkkoa - juurelle istutin humalan, ja humalasalko oli valmis!

Tuttavan luona on aina heinäseipäät itse työssä. Joka kesä niittää niityn ja seivästää heinät. On kyllä todella kivan näköinen pikkuniitty sen jälkeen.

Sanni kirjoitti...

Niin - keskitien kulkeminen voi olla ihan hyväksi noin pitkällä juoksulla. Keskinkertaisuus on iloinen asia ;)
Ajattelin juurikin sitä seipäiden narulla yhdistämistä. Mielessäni kävi myös matalampi naruaita. Siis niin että seipäät pistäisi keskeltä poikki. Jotain "portin pieliä" tai kulkureittien osoittajia niistä myös voisi tulla.
Humalasta vielä. Saas nähdä onko se naapurin humala ensi vuonna enää voimissaan. Ajattelin jo, että miten se kuihtuu pois samaan aikaan antajansa alamäen kanssa, ihme yhteensattuma? Kunnes tajusin, että saatoin roiskautta Raunoa sen yhdelle versolle vahingossa. Eli se siitä scifimeiningistä. Liian vahvat myrkyt kuitenkin molemmilla.