torstai 22. maaliskuuta 2007

Kuunliljapolku

Tämä on yksi suosikkikohdistani puutarhassa. Tästä piti ottaa myöhemmin kesällä jälkeen-kuva, mutta ei semmoista nyt ole. Kuva on otettu 1.6.2006. Nyt pitää malttaa ja ottaa samana päivänä kuva tänä vuonna ja sitten myöhemmin kesällä.

Ajattelin laittaa vielä köynnöskaaren juuri tuohon missä seison kuvatessani. Takana on pihatie ja sivuilla pihtoja, tammia ja lehmus tien vieressä. Varjossa kasvaa kaikenlaisia Hostia, Jättipoimulehteä ja Jaloangervoja ym... Tutkin keväällä tarkemmin, että mitä.
And for a first time also in english. This is a picture of one of my favourite spots in my garden, the Hosta path. In the shade of oaks and very old lime there grows Hostas and other perennials which dont like the sun... I need to wait for spring to come to see all the varieties I`ve planted. My memory... ;)

4 kommenttia:

quu kirjoitti...

Mie kyllä ihailen valtavasti sinun puutarhaasi. :)

Siellä varmasti asuu keijuja ja muita pikkuasukkeja. Suuret puut ja varjoiset kohdat tekee puutarhasta satumaista + kivipengerrykset joita ei rahalla saa. Tai saisi, muttei sitä vuosisataista tunnelmaa, sammalia..

Siullakin varhaisiändementiaa.. se on yleistä :D Ajattelin kesällä tehdä listat, mitä kasveja asuu missäkin penkissä.. eri asia, että pysyykö ne listat ajantasalla!

Sanni kirjoitti...

Kiitos Quu! Minäkin ihailen sinun aikaansaannoksiasi joka päivä! Olen kyllä varsin tyytyväinen jo olemassaolevaan miljööseen vanhoine puineen. Kivimuuri on ehkä parasta. Se on suora ja järkähtämätön ryhdittäjä, jos muualla vähän rönsyileekin. Lisäksi se on aika erikoinen yksityiskohtä. Täytyypä yrittää kuvata se kokonaan jotenkin niin saat paremman käsityksen mittasuhteista...
Muistini on kuin mummolla ;)
Eikä siihen auta se, että on työ- sekä yksityispuolella miljoona muistettavaa asiaa. Jos sekavasti täytetty kalenterini katoaisi, olisin pulassa!
Samanlaiset suunnitelmat on myös täällä ensikesän työksi. Tilastointihommia!

Sanni kirjoitti...

Yksityiskohtä?! Lukihäiriökin näköjään löytyy. Niin - uskon itsekin kaikkiin pikkuasustelijoihin.

quu kirjoitti...

Kannattaa laittaa aina ylös mitä ostettu, mistä ja koska, sekä vuosi - on kiva sitten muutaman vuoden päästä vertailla, että miten on viihtynyt.

Esim. puuvartiskirjojen kokoluokat ei kerro mitään. Voihan se pensas kasvaa 5 metriseksi, mutta jos siihen menee 20v, niin sekin olisi kiva tietää ;)

Sipulikasvit pitäisi varsinkin kirjata ylös. Ensi keväänä teen kivirinkejä sipulikasvilänttien ympärille, etten tule kaivaneeksi niitä ylös kuten aina.. =/