torstai 29. maaliskuuta 2007

Vähän projektia / Talk about some project!

Tässä on suurin istutusalueeni, jota siivosin tänään. Koko alue jää suuren lehmuksen varjoon ja puolivarjoon. Maassa on talven jäljiltä lehmuksen ja läheisen tammen lehtiä noin parinkymmenen sentin kerros ja ne on aina jotenkuten siivottava pois, että kasvini näkevät valon. Alempi kuva on otettu yläkerran ikkunasta. Huomatkaa ensimmäisessä kuvassa määrätietoisena reissultaan palaava Irma (Iita, Irmis, Irmitska - what ever).

Here´s my biggest perennial area. I was cleaning it up today because of the leaves of the lime and oaks. My dear perennials can now see the light. Whole area is in the shade of that big old lime and there is very much leaves. Abowe there is allso my cat Irma coming home from her todays adventures. Second picture is taken from our uppstairs window.

Maa edustalla on pahoin sotkeentunut, kun siinä on ajeltu työkoneilla. Siinä pitäisi kasvaa ruohikkoa : ( Muutama pensasangervo on väärässä paikassa ja odottavat siirtoa. Ei näistä kuvista kyllä saa mitään tolkkua. Alue on kyllä aika iso, se kuunliljapolku kulkee tuolla lehmuksen takana kauimmaisena.
Hei, olisikohan mitään järkeä jos kylväisi nyt isoihin ruukkuihin vaikka pioniunikkoa ja jotain muuta yksivuotista normaalisti avomaalle kylvettävää? Kukkisivat sitten aiemmin. Näin jossain lehdessä ihanan ruukullisen silkkiunikoita huojumassa tuulessa. Tai näytti siltä, että ne huojuu ;)

6 kommenttia:

Anita kirjoitti...

Oh my, you have a quite huge garden as well! How big is it? I would love to have big trees in our garden, eveything is still quite little!
There was a birthday party on my blog yesterday, you are more than welcome to pass by and have a look!

Jaska kirjoitti...

Kylläpä on maata mitä pöyhiä!
Istuta vain unikot ruukkuihin tai voihan ne esikasvattaa ja istuttaa sitten kasvupaikalle kun maa lämpiää.

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Jäin miettimään että onko tällä alueella jo istutukset vai nyt tarkoitus laittaa. Tosi iso alue, mutta onhan sulla onneksi mitä jakaa. On se ihmeellistä kuinka kaikki äkkiä muuttuu vihreäksi, vaikka nyt on niin karun näköistä. Voin kuvitella kuinka kauniita ne unikot olisi jossain ruukussa:) , taidan laittaa itse myös.

Sanni kirjoitti...

Anita:
The whole plot is about 1,6 hectare. But there is also forrest and my estimate is that my garden is approximately 3000 square meters or maybe bigger. And it,s getting bigger all the time :) It´s allways nice to visit your blog, so thank you for invitation.

Ansku: On tuo alue suurimmaksi osaksi istutettu. Siitä pitää siirtää pensaita pois ja tulee tilaa uusille jutuille.Mitä itse istuttaisit?

Anita kirjoitti...

1,6 hectare! Oh my!!! And 3000 square meters for the garden! Wow!!!!

Our plot of land is "just" about 700 square meters including about 400 sm for the garden.

quu kirjoitti...

Komeat on puitteet! Odotan ehdottomasti kuvia kasvien kera ;) On vähän masentavia nämä varhaiskevään kuvat, kun kaikki vaan odottaa kasvun ihmettä tapahtuvaksi, ehkäpä se kohta röyhähtää?

Minä istuttaisin jonnekin ainakin tuomipihlajia, ne kukkii kauniisti keväällä narskujen ja tulppaanien kanssa yhtä aikaa. Kevät kukkivia puita/pensaita ei voi pihassa olla liikaa.