maanantai 16. huhtikuuta 2007

Projects


Mies sai kiviensiirtohepulin ja päivässä tapahtui seuraavanlainen kehitys:
Ennen / before:

Nyt / now:
Paikka on paahteinen ja kuiva. Vieressä olisi valtavia lohkareita "sisustuselementiksi" Ja kaipaahan tuo vielä lisää pienempiäkin kiviä. Menisikö tuossa havut? Vai pitääkö jättää ihan kivikoksi vaan?
My husband was very energetic moving rocks yesterday. Place is very sunny, hot actually. Sometimes man power is very very needed in my garden :) I´m planning to "decorate" it with more rocks, but the plants? Any ideas?
Below there is one more photo from my new herb garden.

Tässä yrttitarhaa toisesta kulmasta. Tie on takana ja naapurissa tien takana kesäasutusta. Alakuvassa samaa aluetta kauempaa ennen kuin mitään oli tehty. Suuri perenna-alue siis luvassa.
Before my Herb-project

7 kommenttia:

Mary kirjoitti...

Esim. tuivio kasvattaa ihanan pitkiä lonkeroja, kuten myös esim. suikeroalpi.

Mitä sulla on tuo musta pihasora/kivi tuossa kuvassa? Itselle kun on tarkoitus hankkia vielä polkujen "päälliset".

Ziina kirjoitti...

meilläkin on ollut vastaava hepuli, katsoppa sysimetsään, puitakin on kaadettu ja piha on ihan eri näköinen nyt.

quu kirjoitti...

Mie en suikeroalpia laittaisi, vaan koristeheiniä (sininata, hopeatoppo, karhunnata) plus erilaisia kivikkokasveja sekaan (erilaisia ajuruohoja, neilikoita..)

Johonkin väliin voisi laittaa isomman kiven tai kolme (pariton määrä), mutta se/ne pitää upottaa hieman maahan, että näyttää luonnollisemmalta.

Katajia voisi laittaa pystykasvuista, pensastavaa ja maanmyötäistä.

Sanni kirjoitti...

Quu: Taidan kallistua sinun ideoihin taasen. Mies jo tänään ajoi siihen "Stonehenge"-kiviä kolme. Ne jää automaattisesti hieman maan sisään kun sitä vaähän vielä sivusta pengerretään ja sitten lisätään multaa.
En ollutkaan ajatellut niitä heiniä, mutta nehän ois tosi kivoja, kun niitä ei meillä oo missään. Katajien kannalla olin jo itsekin... Thanks!

Mary: Se sora on jotain semmoista mursketta Lemminkäisen kivilouhimosta. Sitä on ajettu salaojien päälle. Mitään varsinaista koristejuttua se ei ole. Pirun kallista tavaraa kuiteskin. Mies sen silloin tilasi, en mie oikein tiedä mitä se on nimeltään...

Anita kirjoitti...

Oh, moving rocks is really a man task. So who's the head gardener in your family? You or your hubby? ;-)))

Well, at our family, it's me and my beloved one is my "big assistant"... ;-))

Sanni kirjoitti...

I`m the gardener and it really takes some persuasion to get my beloved to work in the garden :)) But sometimes he`s a nice boy and moves rocks for me... And he`s really trying to be interested about my hobby.

quu kirjoitti...

Sanni, voin laittaa pari viime vuotista siementaimea tulemaan sininadasta ja hopeatopon siemeniä ja varjoisia paikkoja varten voin lähettää kultatesman (keltalehtinen) siementaimia.

Suikeroalpia voit tietty istuttaa, mutta istuta keltalehtistä - se ei ole niin ärhäkkää leviämään..