sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Kaunottareni ulkomailta / My foreign beauties


´Barrington Belle´ & ´Miss America´


´Lady Alexandra Duff ´& ´Do Tell´


´Nippon Beauty´

Nämä ihanat pionit saapuivat perjantaina paljasjuurisina taimina Tanskasta . Minulla on kyllä mopo ihan karussa :) Alakerran ikkunalla on viileässä tilassa 12 pionin tainta. Nämä uudet ovat hieman nuuduksissa matkasta, mutta uskon niiden piristyvän suurissa ruukuissaan.
Tänään olen istutellut, kitkenyt ja patsastellut pihamaalla. Kesä tuntuu tulevan :)))

These wonderful peonies came to me from Paeoneksperten, Denmark. I´ve totally lost it :) I have 12 peonies waiting for planting. I need to wait for a while to make sure the nights are warm enough, because these beauties are coming from so much souther than my garden.
Now it feels like summer is coming:))) I can´t wait to see my new species in bloom, but it can take one growing season more. We´ll see!

14 kommenttia:

Jaska kirjoitti...

Komeita pioneja.

Kuinka nopeasti sinulla muuten pioninsiemenet ovat itäneet. Joko ne itävät ensimmäisenä vuonna. Minulla siemenet ovat olleet maassa talven yli ja odottelen sirkkalehtien nousua.

Aniksen puutarha kirjoitti...

Voi hyvänen aika, kuinka kauniita pioneja! Rakastan pioneja! Meidän uudessa pihassa saamme varmaan odotella kauan, ennen kuin pionit kukkivat. Sulla on kivat sivut muutenkin. Olen käynyt välillä kurkkimassa ja nyt muistin lisätä linkin omaankin blogiin, niin pääsee nopeasti katselemaan, mitä olet päivitellyt

Sanni kirjoitti...

Siis pionithan eivät ole vielä tuon näköisiä vaan aivan ruipeloisia alkuja.

Jaska, minä en ole kasvattanut pioneja siemenestä ollenkaan, joten ei ole mitään tietoa.

Anis, kiitos kovasti. Ja ei välttämättä tarvitse odotella. Minulla on jotkut taimet kukkineet 1-2 kukalla jo ostokesänä. Pionit ovat kyllä ihanimpia kaikista perennoista ja aika helppojakin vielä.

Dawn kirjoitti...

Those are beautiful peonies! I hope you enjoy them in your garden. Sounds like you're being care to plant them at just the right time.

I'm not sure if it's too warm here in Austin to grow peonies, but I'd like to try.

BTW, thank you for linking to my blog. That was such a lovely surprise.

:-)
~Dawn

Narcissa kirjoitti...

Ihania :) Sun pionivalikoima taisi mennä tänä keväänä viheltäen mun pateettisesta 16 kappaleen kokoelmasta ohi ;)

Ja pieni minussa asuva pilkunviilaaja tahtoo huomauttaa vienolla äänellä, että se on Lady Alexandra Duff. (Alkuperäinen Alexandra oli näes ihan omasta takaa Lady. Väärin kirjoitettuna voisi ymmärtää että hän on vaan nainut Alexanderin ja saanut sitä kautta tittelin ;)

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Do Tell on kaunein!!!Tuleeko yhteen pioniin montakin kukkaa??

Sanni kirjoitti...

Narcissa: Kiitos, korjasin nimivirheen. Oli jotenkin lipsahtanut- Alexandrahan se.

Ansku: Yhteen pioniin voi jo muutaman vuoden ikäisenä tulla ihan älyttömästi kukkia. Laskin muistaakseni viime kesänä tunnistamattomasta lajikkeesta parikymmentä nuppua, mutta se on jo tosi paljon. Minustakin tuo Do Tell on todella ihana. En malttaisi millään odottaa kukkia.

Yolanda Elizabet kirjoitti...

LOL, you've really gone overboard with buying all those peonies! But who can blame you, they all look so beautiful.

garden greetings from the Netherlands!

Anita kirjoitti...

Oh, I am glad to learn that you are enjoying some warmer weather now! So it seems as if the sun has moved to the North because since Monday, it's almost raining cats and dogs over here!

Your peonies are sooo pretty!

Hillside Garden kirjoitti...

Your Paeonias are wonderful! I have only three in my garden, but the garden is not very big!

Sigrun

MariaJ kirjoitti...

Heippa! Kiitos kommentistasi blogiini. En ole vielä Suomen puutarharingissä, katsotaan nyt jos joku pvä.
Mäkin tykkään pioneista ihan kamalasti ja istuttaisin varmasti joka ikisen lajin mitä saisin käsiini, mutta ei oo tilaa nyyh. Vain kaksi lajia mulla on ja nekin vähän turhan varjoisessa paikassa.

Tiina kirjoitti...

Ihania pioneja! Sain äidiltäni vaaleanpunaisen vanhan, noin 1975 paikoilleen istuten pionin, joka nyt siis jaettiin. Tästä innostuneena ajattelin hankkia niitä pari lajia lisää. Mitä suosittelet vaaleanpunaisen kanssa ja mistä pionit kannattaa ostaa?

Sanni kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Tiina: Onhan se aika makuaisia niiden värien kanssa, mutta minusta lähes kaikki pionit sopivat yhteen. Mistä thansa taimistolta saa ihan laadukkaita pionin taimia. Valikoima tuntuu vaan olevan suppea. Lahden Plantagenissa oli hirmuisen iso valikoima muihin taimistoihin verrattuna.

Thank you all visiting my blog! I´m really glad to have readers aroun the world. Gardeners share the same passions where ever they garden.

Yolanda Elizabet: I had to put stop to my peonymania (for a while). I really could spend all my money to gardening... This year I went grazy with all lovely peonies and got just a little bit carried away ;)But it´s really worth it, I love them all.

Ziggywigs kirjoitti...

Great peonies....i have loads and adore them. Enjoyed your blog..will be back again.