sunnuntai 17. kesäkuuta 2007

Sunnuntaiaamun taika

Seitsemän aikaan aamulla puutarha on ihanimmillaan. Kaikki on nyt tosi rehevää ja tuoksut ovat huumaavia. Jaksan hyvin odotella pionien kukintaa vielä hetken. Minulta kun puuttuvat plena-lajikkeet kokonaan. Ne kukkisivat juuri nyt. Äitini pihalla kukkii nyt yksi vanha plena valtavin tumman rubiininpunaisin kukin.

Sunday morning at seven am is the most beautiful time in the garden. Everyting is now so deep green and smells are incredible. I can wait peonies to bloom for just a while, because of all this. Plena- peonies would bloom just now and I dont have any!? There is one in full bloom in my mothers garden and the flowers are deep, rubinred.

Tässä on yrttitarhani nyt. Toisessa on enemmän kukkia. Kuvaan niitä tarkemmin vielä myöhemmin. / Here´s my herb garden now. In the other one there is more flowers. I show it to you later.


Helposti unohtuu ympäröivän maaseudun kauneus. Jotenkin lakkaa näkemästä sen, minkä näkee päivittäin. Meillä on täällä Suomen maaseutu kauneimmillaan; peltoa, metsää, järviä ja joki. Pitää vain pysähtyä välillä ja huomata se. Kuvassa huomattavissa kuinka tätini kissa lannoittaa uusia raparperejäni.

Finnish country side is very beautiful this time of year. If only I would remember to appreciate it as much it deserves. What you see every day, you dont see (or something like that). In the picture you can see my aunts cat fertilizeing my new rhubarbs.


Tämä daalia kasvaa yrttipenkissäni sulassa sovussa laventelin kanssa. Siellä on myös alakuvan verbena. Tänä vuonna olen sortunut ennätysmäärään yksivuotisia.


Dahlia and verbena are growing in my herb garden nicely with lavender, strawberries and sages. I have huge amount annuals this year compareing to last years.

4 kommenttia:

jori kirjoitti...

Aamut ovat ihania puutarhassa. Teillä on jumalallisen vehreän näköistä ja komeita nuo kattotiilistä tehdyt istutusalueet. Suorastaan kateeksi käy. Oletko muuten saanut laventelin selviämään ulkosalla talvien yli?. Olen nimittäin himoinnut jo pidempään laventeli reunuksia kiertämään istutuksia.

Jaska kirjoitti...

Ensin katsoin, että onpas komea kaarikuja kukkapenkin jatkeena. Kunnes suurensin ja huomasin, että se olikin vain näköharha.
Komeat pajuikkunat! Pitääpä mennä minunkin pajukkoon.

Sanni kirjoitti...

Jori: Minulla laventeli talvehti montavuotta, kunnes eräs hyvin oikukas talvi tuhosi sen. uskon, että menestyisi, varsinkin jos pohja on hyvä,ehkei suojauskaan olisi pahitteeksi.

Jaska:
Nuo ovat k-raudan syksyalesta, mutta itse tekemällä saisi varmasti tukevammat ja kauniimmatkin. Noita piti heiman vahvistella, ettei ne kiinalaisuuksissaan leviä heti käsiin :) Minullakin on pajua odottamassa, pitäisi piilottaa muovikomposti. Lähdenkin ulos heti...

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Tiilipenkkisi ovat tosi hienot! Daalian kukka on kaunis, mulla ei ole niitä yhtään. Onko sulla ostettu nyt vai talvetatko mukuloita? Mäkin aion vielä mennä ostamaan lisää kesäkukkia ainakin parvekkeelle.