sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

Nostalgia

Meillä oli luokassa tämä vanha reki. Sillä on valtavasti nostalgia-arvoa. Äitini äiti oli kahdeksan vuotias, kun perhe lähti evakkoon sodan jaloista Jääsken pitäjästä. Reen on valmistanut Juho Viskari Jääskessä. Se on kirjoitettu reen pohjaan. Vuosilukua siellä ei ole. Pohjassa lukee myös Isoäitini isän nimi (ilmeisesti reen tilaajana). Reki on ihan hurjan kaunis. Nyt se saa koristaa pihaa. Nostamme sen sitten varastoon suojaan säiltä.
~
This is my old family treasure :) My grandmother was eight years old, when her family was forced to leave their home because of the war. This is the sleigh they traveled in, when they came away from Karelia. Sleigh has been inside in storage and now it´s decorating my garden. I like it a lot.


Tämä on Anitalle. Samettiruusut hänen lähettämistään siemenistä.
~
This is for Anita. These are from seeds you send me (the first flower opening).

Are they looking familiar?

Lopuksi pala kakkua, Mansikkajuustokakkua, olkaa hyvät!
~
Finally, piece of cake, strawberry-cheesecake!


Lovely Sunday evening for all!

10 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Oi, ihana evakkoreki!! Meillä on säilynyt vain häthätää kasattu evakkoarkku, kun Raja-Karjalasta isovanhemmat karkuun läksivät

quu kirjoitti...

Reet ja yleensäkin vanhat hevosten valjaat on arvokkaita. Jos on vanhoja länkiä, niin älkää tehkö niistä peilejä..

Maiskis mitä kakkua!

Sanni kirjoitti...

Ei tulis mieleenkään tehdä peilejä tai muutakaan kummaa. Mulla on myös vanhat kilpakärrit, joiden väitetään olleen erään ravikuninkaan ajopelit. Tiedä siitä sitten :)

Anonyymi kirjoitti...

Reki vei minut kauaksi lapsuuteni muistoihin, joulukirkkoon ja reen jalaksen ääniin vitilumessa.
Mansikkajuustokakku oli huikean näköinen ja varmasti myös makuinen.
Kiitos aikamatkasta! Vapulis

Salli kirjoitti...

Oijoi mitä ihanuuksia.

Mulla on tällä hetkellä nojatuolit joiden pohjassa seisoo "perhe X, Sortavala". En muuten ymmärrä miten saivat niin rauhassa muuttaa, toisillehan ei jäänyt mitään.

Tuo on kyllä ihan kuninkaiden kakku.

Sanni kirjoitti...

Kiitos myös Vapulikselle ja Sallille kommenteista.
Niin Salli, toisilla kai oli rauhallisempia lähtöjä. Meillä ei ole kyllä juuri mitään huonekaluja ajalta ennen sotia. Kaikki isovanhempani ovat Jääskestä kotoisin. Isoisäni ja hänen lotta-sisarensa sota-ajan kirjeenvaihtoa on. Se on aika koskettavaakin luettavaa...

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Kaikkea ihanaa jälleen kerran täällä sivuillasi on! Ensinnäkin unikot ovat upean värisiä. Reki on hieno ja siinä on kauniit muodot - and finally: kakun koristelussa näkyy esteetikko ja veikkaan, että maistuikin hyvältä, vai?

Anita kirjoitti...

Oh my, that "family sleight" is absolutely stunning! And what a remarkable history it has! Absolute wonderful and amazing! Will you put some flower baskets inside or decorate it in any other way?

Oh yes, the first flower should be my white marigold, right? Mine will still need some time to bloom!

And what a delicious strawberry cake! Did you eat those flowers? I know that at least some of them are eatable - but I did not try them yet...

Best wishes, Anita

jori kirjoitti...

Ihana tunnelma noissa vanhoissa kapistuksissa. Meidänkin naapureilla on komeita rekiä ja kärrejä aina kesäisin pihoissaan. Hurmaavia myös nuo samettikukat.

Yolanda Elizabet kirjoitti...

Love that sleigh and how wonderful that it belonged to your grandmother.

I gained at least a pound by just looking at your strawberry cake! ;-)