sunnuntai 5. elokuuta 2007

10 years

Tänä vuonna olen asunut täällä koulunmäellä kymmenen vuotta.
Mitä kaikkea sinä aikana onkaan tapahtunut! Elämässä ja puutarhassa.
Silloin pihassa ei ollut yhtään kukkapenkkiä, vain kamalasti tomaatteja ja kurkkuja ja pitkää heinää.
In this autum I have lived in this old schoolhouse for ten years. Imagine all the things that have happened? In life and in garden. Ten years ago there wasn`t a single flowerbed. Just some tomatoes, cucumbers and lots of tall grass.
~
1997

2007
~
Ei pitäisi aina olla niin kriittinen. Onhan tuo muuttunut talo sekä piha. Aloitin kuitenkin ihan tyhjästä. Koko tontti on Etelärinteessä kivikkoista, mutta hyvää maata. Muuta hyvää olivat vain vanhat puut ja kivimuuri.
There really have been some changes. I can see it now. I started from nothing. Our plot is in South slope and the soil is rocky but good. Old trees are my treasures and the stonebank in the slope is beautiful and interesting detail ( and necessary so that the whole garden wont crawl down the hill in heavy rain)!
~
Mutta,... / But now...
"Takaisin luontoon, hiiteen velvollisuudet!" (Muumipapalta siteerattu)
Back to the Todays basics
~
Kauniita yksivuotisia. Pretty annuals ( from Anita I think?)

~
Ja tämä kohta taas: Kermaa ja violettia, hopeaa ja purppuraa.
En väsy tähän. Samettikukat ovat olleet positiivinen yllätys.
And this same spot again:
Purple and cream, silver and dark violet.
I just love it. Marigolds has been a pleasant surprice.~
Olen miettinyt miksi kaikki on niin keskeneräistä eikä tule ikinä valmiiksi. Noh, tänä vuonna olen esimerkiksi onnistunut tuplaamaan istutusalueideni koon. Ei mikään näytä valmiilta, jos koko ajan rakentaa lisää ja lisää :)
I´ve been wondering about all looking so unfinshed and messy. I have doubled the size of my perennial areas this year. So it might just have something to do with unfinished look. New project after project :)
~
Ja lopuksi / For the end
Herra Sammakko, oletan ? / Mister Frog, I assume?

10 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Onhan teillä isoja muutoksia tapahtunut sekä puutarhassa että itse talossa. Koko talo näyttää kokeneen valtaisan ryhdistymisen.

Tiedän oikein hyvin tuon tunteen, että kaikki on kokoajan kesken, mutta kun sitten katselee lähtötilannetta huomaa monen asian muuttuneen. Itseä harmittaa kun ei sillon muutettaessa (7v sitten) tullut otettua enempää kuvia pihasta yms.

Onko se punakukkainen jokin kärhö mikä valuu muuria alaspäin?

quu kirjoitti...

Tuo on todella kaunis talo ja niin monitahoinenkin. Olisi mukava joskus tulla piipahtamaan oikein paikan päällä! :)

sanni kirjoitti...

Tervetuloa vaan Quu!! Minustakin talo on kaunis. Sisätiloiltaan vielä vähän kesken joissain paikoissa...

Risulintu: On se kärhö. Nimi on kateissa. Lähikuva on jossain aiemmissa posteissa. Olen istuttanut muurin viereen lisää kärhöjä.

jori kirjoitti...

Huokaus, jumalallinen miljöö ja talo. IHANA. Äitini sanoo aina, että sitten kun saa kaiken valmiiksi joutaa kuolla, joten pidän kaiken keskeneräisenä. Eilisiltana kitkentäoperaatioiden jälkeen tepasteltiin ukon kanssa puutarhassa ja visioitiin uusia alueita ja nyt säiden suosiessa viuhahtaa nurmea nurin aika tavalla reinon avulla.

Anita kirjoitti...

Good morning!

Oh, that first annual (soft violet) looks very nice but I do not know it (so it's not from my seeds). I am glad to learn that your love in a mist and the marigolds are doing fine at your garden.

I did not know that you live in a former schoolhouse! Wow, lots of space!!!!

By the way, how is your weather now? We are enjoying temperatures around 30 °C these days!

Best wishes, Anita

Mary kirjoitti...

Upea talo ja muutosta kyllä kuvissa on tapahtunut.

Tiedän tunteen "kaikki on kesken", kun itsellä kaikki on niin alussa, projektit kesken, taimet/kasvit PIENIÄ ja vielä niin mitäänsanomattoman näköistä verrattuna tarjoamaasi kukkaloistoon.

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Kylläpä sinulla on upea talo ja miljöö, on siinä varmasti työtä riittänyt! Mary osui naulan kantaan, kun totesi, että alussa kaikki on niin pientä ja mitäänsanomatonta. Kasvua joutuu odottelemaan ja jotenkin tuntuu niin epäoikeudenmukaiselta, että aina pitää odottaa vuosi ennen kuin muutoksia näkee. Pitkää pinnaa ja malttia tässä tarvitaan. Onnea 10 vuoden saavutuksista!

Jaska kirjoitti...

Onneksi olkoon 10-vuotiaalle. Itsekin olen kohta saman verran muokannut tonttiani, eikä valmista näy. Siinä taitaakin olla koko viehätys.
Ettei käy niinkuin Hemulille, joka sai kasvionsa valmiiksi.

Dawn kirjoitti...

Hi Sanni!

What a beautiful home and garden you've made in 10 years time. Your flowers are so pretty. And I especially like Mr. Frog.

:-)
Dawn

Yolanda Elizabet kirjoitti...

Congratulations on your ten years in the old schoolhouse. I can see you have worked hard in those ten years to create a beautiful garden where there was none!

Say hello to mr frog from me when you see him again! ;-)