keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Treasure hunting

Monet ovat kaivelleet aarrekätköjään ja minäkin lähdin etsimään isäni postimerkkikansioita sen takasivuile liimattujen ihanien tulitikkuaskin kansien takia. En löytänyt sitä mistään ja juuri nyt se tuntui maailman tärkeimmältä esineeltä isäni pikkupojankäsialoineen. Luovutin, kun löysin muita ihmeellisyyksiä. Kyllä se kansiokin jostain joskus eteen putkahtaa.
*
Vanhat kuvalehdet ovat todella hauskoja tutkimusmatkoja. Kieli on huikeaa.
*
Löysin sota-ajan lehtiä. Suomen kuvalehtiä, Kotiliesiä, Seuroja...
*
Arabian kannettomia liemi-ja keittokulhoja ja ruotsalaisia lastennäytelmiä vuodelta 1948.
Lehdissä on huikeaa, joskin säädeltyä sota-ajan kuvausta. Sanomalehtiä on 50-luvulle asti.
*
Mainokset ovat kerrassaan viihdyttäviä


Tietäkää, ettei aurinko polta, vaan ruskotuttaa...

5 kommenttia:

jori kirjoitti...

Huikeaa miten ihania aarteita oletkaan löytänyt sieltä vintiltä. Harmi, ettei meillä ole tuollaista vinttiä. Vanhat lehdet ovat ihan supereita ja nuo mainokset humoristisuudessaan=)

Jaana kirjoitti...

Minulla on muutamia Uusi nainen -lehtiä 60-luvulta. Niissä on myös aivan ihania mainoksia. Juuri tuon tyyppisiä kuin kuvassasi on.
Vanhoja Kotiliesiä mieleni tekisi hankkia, mutta se säilytystilan puute. Ne vanhant Kotiliesien kannet olivat tuolloin aivan huikean ihania. Lienevät Martta Wendelinin tekemiä.

Sammakko kirjoitti...

Ihanaa kun mummokin on mummo, eikä seniori tai ikäihminen, ja näyttääkin vielä mummolta!

laura kirjoitti...

Oi kultainen vanha aika! Mullakin on noita vanhoja kotiliesiä sekä mm. jokanaisen niksikirja. Se noissa on hupaisaa, että nuo asiat on ollut ihan tosia ja äärimmäisen asiallisia meidän äideille ja mummoille, kun itse niitä lukee vähön huumorimielessä...Saatika sitten jotkut keittokirjat joissa kerrotaan kuinka kieli valmistetaan herrainherkuksi!
hmmm, täytyypä kaivaa Jokanaisen niksikirja esille... :D

jaana kirjoitti...

Oih, tuo mummo on IHANA!!!
Missä ovat kaikki oikeat vanhat mummot???? Minunkin äitini on pitkästi yli seitsemänkymppinen, polttaa tupakkaa, vaihtaa asuntoa jatkuvasti, remontoi, kulkee kerhoissa ja opiskelee englantia, käy laulamassa "vanhuksille" , reissaa ympäri maailmaa ja tekstailee kännykällä...on PALJON aktiivisempi kuin minä.....