sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Pasuunahaaveita


Mahdankohan onnistua pasuunakukan kasvattamisessa?
Talvetustilani sopisivat sille varmasti.
Minulla on ihanan Datura metel Ballerina Tutun siemeniä.
Ilmeisesti kukkimaan saaminen ei ole ihan itsestään selvää.
Taidan laittaa siemenet likoon nyt. Ohjeita kasvattamiseen löytyy kyllä.
Myös hajuherneet houkuttelevat, mutten koskaan onnistu niiden kanssa. Tsinniat luulisivat onnistuvan.
*
Tässäpä sitten makuuhuoneen tunnelmia.
Yöpöytäni pursuaa kirjoja, muistivihkoja, villasukkia ja muuta tarpeellista. Yleensä sänky ei ole pedattu vaan valkoinen päiväpeittö ja hopeatyynyt ovat rullalla lattialla tai tuolilla. Tuolille kasaantuu myös vaatteita.
*
Tämmöinen talvisää ei kyllä inspiroi mihinkään.
Koirat ovat kurassa eikä ulos halua mennä kuin pakosta. Tänään kuitenkin ajattelin liikuttaa kuntosalin kipeyttämiä lihaksia sauvakävelyllä. Mies lupasi tulla mukaan ja se on kyllä aika harvinaista meillä. Lapsi ja mummi viihdyttävät sillä aikaa toisiaan.
*
Nyt minua viihdyttävät Harry Potter ja blogit vuoronperään.
Mitäpä sitä ei teksi välttääkseen työpöydällä odottavaa työpaperipinoa.
*
Tänään luettua:
Ja ties mitä muuta vielä...

7 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Aika monellahan ne pasuunat kukkivat komeasti - aurinkoa ja lämmin, suojainen kasvupaikka:)

Rauhallinen värimaailma on makkarissasi ja ihania rasioita ja laatikoita - ja sitä lintutapettia...

Inkivääri kirjoitti...

Ai niin - laitoin lähikuvaa siitä virkkauksesta ja itseasiassa otin vielä aamulla siitä kavennussilmukasta kuvan kun se on vähän semmoinen puolipylvään ja pylvään yhdistelmä - kaksi pylvästä siis tehdään ensin puoliväliin ja sitten lopuksi yhteen niin ei tule reikiä... Käy katsomassa ja jos ei siitä lähikuvasta saa selvää ja selityksestä niin kysy lisää:)

Eijan kudontaputiikki kirjoitti...

Hajuherneitä olen kasvatellut, mutta ne yleensä tulee kylvettyä liian aikaisin ja venyvät turhaan honteloa pituutta. Vasta toukokuulla kannattaa niitä laittaa itämään. Kukkivat kylläkin hienosti pakkasiin asti ja tuoksuvat ihanasti.

johanna kirjoitti...

Kuulostaapa juuri meijän makkarilta=) Tänään kuuntelimme nuorimmaisen kanssa Indicaa ja siellä laulettiin -tiedän mun sängyn alla ois töitä manaajalla- Ni nuorimmainen kysy et onko sxe manaaja siivooja. Meinasin revetä siihen paikkaan, meidän sänkyjen alle ois tuommoiset siivoustaitoset manaajat tervetulleita. Pasuunakukat on ihku ihania

- jori -

jaana kirjoitti...

Voi kun pääsisikin pian myllertämään kukkapenkkejä!!!
Minä asun V-vyöhykkeellä ja täällä ei ihan kaikki menesty, mutta kokeiluja täytyy tehdä aina......

pioni kirjoitti...

Joko oot saanut luettua kaikki Potterit? Mää oon jo tilannu uusimman suomennoksen, joka ilmestyy maaliskuussa, malttamattomana odotan.
Ja nää blogit vie kyllä mukanaan:)

laura kirjoitti...

Tottahan toki onnistut! Sinnuula kun vaikuttaa olevan taitoa monen muunkin hienouden kasvatukseen! Ja tosiaan ne sun talvetustilasi on hulppeat..Ja onnea myös hajuherneiden kanssa! Vai haluaisitko kokeilla ruusunätkelmää? Se on monivuotinen ulkona hyvin talvehtiva hajuherneen näköinen köynnös, hiukan rotevampi ehkä, mutta muuten saman oloinen. Tosin siitä puuttuu tuoksu... Mutta mulla olisi siemeniä, jos kiinnostaa niin laita sähköpostia :) ja mun uusimmassa postauksessa on jonkinlainen kuva, ei mikään hieno mutta kyllä siitä tolkun saapi.