sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Puutarhakuulumisia


Menin heti aamusta pihatöihin. Ajoin vielä ruohonkin, kun se oli venähtänyt kauheaksi viidakoksi. Aamun raikkaudessa, sumun keskellä oli mukava puuhastella.

Puutarhassa kaikki on kypsää, valmista, suurta ja painavaa. Koskmoskukat eivät ehtineet kovin kauaa kukkiakaan, vaikka esikasvatin niitä hieman.

Unikot tekevät aina vain uusia ja uusia kukkia. Niitä meillä tulee varmasti olemaan jatkossakin.

Pensasistutukset ovat kesän aikana rehevöityneet ja havuja ja muita puskia on vielä hankintalistallakin.

Tämä hätkähdyttävän pinkki maanpeiteruusu on täynnä nuppuja. Nyt on taas virettä pihahommiin. En ole oikein ehtinyt ulos ja alituinen huono sää ei mitenkään ole kannustanut puutarhurointiin. Syksy on kuitenkin lempivuodenaikani. Ulkona tuoksuu ihmeelliseltä ja puut ovat muuttumassa keltaisen oransseiksi. Yllättävän paljon on vielä kukkia.

4 kommenttia:

Irina K. kirjoitti...

Hauskan näköinen tuttavuus tuo kosmoskukka. Taitaa olla yksi hankinta ensi vuodelle...

jori kirjoitti...

Snifff. tulee ihan ikävä unikoita ja puutarhaa ja aamupuuhasteluja. Onneksi sentään täällä voi käydä aistimassa puutarhaa. Näyttöshoppailu on vallan kutkuttava harrastus, joskin pitkällä tähtäimellä taitaa tulla kalliiksi kun on niin paljon kaikkea vastustamatonta, mutta mikäs siinä. Komeita juttuja olet taasen löytänyt

pioni kirjoitti...

Mää en oo saanu muutamaan viikkoon mitään aikaiseksi pihallani, toivottavasti tulis jostain joku inspiraationpoikanen edes. Ehkäpä sitten kun tilaamani kukkasipulit saapuvat.

Kre kirjoitti...

Tulin juuri Kuusirannasta ja samaa ihmettelin, että yllättävän paljon on kukkia vielä. Ruusut ovat olleet todella myöhässä ja jotkut vasta aloitelleet kukintaa. Mikä muuten on tuo lilakukkainen ekassa kuvassa, joka noin runsaana kukkii? Kivannäköinen!