sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Silta

Kotitieni voimalaitossilta on kuulemani mukaan Suomen ainoa voimalaitos, jossa silta kulkee padon päällä eikä erillistä siltaa ole.

Yläjuoksun puolella vesi on tyynen musta.


Ja toiselle puolelle kurkatessa tunnelma muuttuu hypnoottisen hyytäväksi.


Jokea voisi tarkkailla loputtomiin. On vaikea mennä kaiteen viereen ilman huimauksen tunnetta. Pudotus kuohuihin on pitkä ja pakkanen jäätää sormet.
Vettä on juoksutettu viikkoja ja vesi jäätyy sillan rakenteisiin hienoiksi muodostelmiksi.Ihmeellisiä jäälautasia kelluu patovallia vasten.

Kovaa virtaava ja kuohuva vesi on tehnyt myös rannat kiehtovan kiemuraisia jäämuodostelmia täyteen.

10 kommenttia:

Niina ♥ kirjoitti...

Voi miten upean hyisiä kuvia oletkaan ottanut.. jo pelkkä kuvien katsominenkin saa aikaan huimaavan olon. Upeita!!

Talvikki kirjoitti...

Todella kauniita jäälautasia!

Joskus itsekin olen niitä Lauttasaaren sillalta kuvannut - tuosta vaan niin kauan aikaa, että kuvat ovat jo ennättäneet kadota.

quu kirjoitti...

Oikein lämpöistä alkanutta uutta vuotta sinulle :)

Keräsin joulukoristeet koriin odottamaan seuraavaa joulua ja alennusmyynneistä tuli ostettua lasisia koristeita. Miten sitä malttaa olla niitä hiplaamatta ja laittamatta esille :D

Joulu kyllä meni miten meni.. Syötiin niin paljon joulutorttuja ja pipareita että aattona ei syöty mitään vaan lojuttiin mahakipuisena soffalla :D Joulupäivänä oli kyllä kunnon kokkaukset ja tapanina mentiin paistamaan makkaraa metsään. Ihanan tunnelmallista!

Laitoin vitriinin tilaukseen, ei millään malttais odotella että sinne saisi laittaa kivoja astioita esille!

Terkkuja!

Mari kirjoitti...

Hui miten mahtavia kuvia! Samalla alkoi myös hieman pelottaa...

joulutar kirjoitti...

Hienoja kuvia! Asun itse wanhan paperitehtaan -vielä toimivan sellaisen- vieressä. Tuo voimalaitos on tosiaan aika pysäyttävä paikka, joki ylä- ja alajuoksuineen. Mahtavat kuvat.

tina kirjoitti...

Kokemäellä Kolsin voimalaitoksen päällä menee tie eikä ole erillistä siltaa. Tosin liikenne on aika vähäistä eikä padon päälle mahdu kuin yksi auto kerrallaan. Kiva alkaa peruuttaa, kun huomaa, että joku tuleekin vastaan.

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Hienoja kuvia, mikä musiikki?

Vuosi vaihtui rauhallisesti, suklaata on tullut syötyä liiaksi myös tänä vuonna... Keväästä haaveilen ja viime yönä kun valvoskelin mietin jo kevään siemen hankintoja ja uusia kukkapenkki ideoita. Ostin eilen uuden piha lehden ja siinä oli Eija Klaucken pihaa näytetty sieltä Ahvenkoskelta, paljon on saanut aikaiseksi. Saisipa kasan työmiehiä pihalle, kuten silläkin on varmaan ollut. Hyvää uutta vuotta!

Myyris kirjoitti...

Mahtavia kuvia bongasin taas täältä.

Kmsu kirjoitti...

Niinkuin Tinakin jo sanoi, täällä Kokemäellä voimalaitoksella menee padon päällä silta. Samoin Harjavallassa. Ja taitaa vielä muitakin löytyä... Mutta hienoja kuvia siitä huolimatta! Juoksutusten aikaan voimalaitoksilla on mahtavan näköistä!:)

-Pia- kirjoitti...

Upeita ja tunnelmallisia kuvia.
Olen joskus ajanut varmasti tuota siltaa pitkin, vaikken muista missä =)