sunnuntai 11. tammikuuta 2009

TalvehtimisasioitaTammikuussa minun on vaikea suhtautua positiivisesti talveen. Kevät tuntuu niin kaukaiselta. Välillä on kuitenkin hyvä mennä ulos retkelle. Ottaa kahvia termariin ja jäädä sitten ilman lämmintä juomaa, kun lapsi iskee repun ja samalla termarin jäähän.Kahvin nauttiminen sujuukin mukavammin sisätiloissa tulppaaneja ihastellen ja uusia juonia punoen.

Talvehtimisessa tärkeimpiä välineitä ovat kirjat. Tämän juuri luin ja pidin siitä. Toiset ovat sanoneet liian rajuksi, mutta tarina on loistavasti rakennettu ja kerrottu.

Tämä on kesken. En tunnu pääsevän Hustvedtin kirjojen imuun ennen sadan sivun rajapyykkiä. Kaikki mitä rakastin oli ihastuttava. Tämän kanssa hieman mietin vielä.

Nämä odottavat.
Ja näitä voi selailla koska vain. Hain ihanat kirjat juuri äsken postista.

Talvehtimisessa kysytään intohimopuutarhurilta asennetta. On pakotettava itsensä paneutumaan muihin asioihin. Muu asia voisi olla vaikka työ. Paneudun siis siihen, mutta vasta aamulla. Nyt laiskottelen lopun iltaa.

9 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Niin ihania tulppaaneja että väkisinkin tulee jo kevät mielelle :)

quu kirjoitti...

Miekin viihdyn sisällä talvisin. Silloin tulee myös hankittua ja lainattua kirjoja. Ihana käpertyä peiton alle teekupin ja hyvän kirjan kera. Ei mikään huono tapa viettää talvi :)

Talvikki kirjoitti...

Puutarhaharrastuksen rinnalle sopii hyvin kodin sisustaminen. Kun puutarhakausi päättyy voi nikkaroida, tapetoida ja maalata. Istua illalla teemuki kädessä katsomassa aikaansaannoksia ja antaa puutarhan horrostaa. Sitten kun kevät näin tammikuussa alkaa muistutella itsestään, on hyvä siirtää liisterit sivuun ja penkoa puutarhalehdet ja suunnitelmat esille.

Kuulun myös Puhdistuksen lukeneisiin ja pidin siitä minäkin.

jori kirjoitti...

Ei oo totta sullakin on ihania tulppaaneja =) Tänään justiinsa ajattelin siementilauksia. Jokos olet ehtinyt ajatella tulevan kevään jymyjuttuja?

Olivia kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa taisin löytää tänne. Vallan ihastuin puutarhaasi, kesäiset pionikuvat ovat niin ihania!! Itse en voi kuin haaveilla tuollaisesta puutarhasta. Meidän uuden omakotitalon puutarhan rakentaminen tulee olemaan haastavaa kun en ole mikään viherpeukalo. Ideoita olisi kyllä päässä vaikka kuinka. Jännityksellä odotan alkaako talven jälkeen pihallamme mikään vihertää...

Mukavaa alkavaa viikkoa!

laura kirjoitti...

Juuri oikeanlaista talvehtimispuuhaa olet tuntunut löytävän!
Ehkä se talvehtiminen on ihan hyväkin, kevät tuntuu sitten vielä ihanammalta, kun on ollut talvi välissä. Ajattelen, että olemme etuoikeutettuja, kun saamme kokea kunnon kevään joka vuosi, toisin kuin he, jotka asuvat maissa joissa on aina kesä. vaikka kyllä myönnän, että tätä talvea on välillä vähän liian pitkästi.

Mitäpä puutarhaunelmia sinulla on ensikesälle mietittynä? minä pohdin asiaa blogissani ja heitin kysymyksen ilmaan.Ihan pakko minunkin käväistä jossain vaiheessa kukkakaupan kautta ja napata mukaan kimppu tulppaaneja!

tina kirjoitti...

Uijui, taidankin ostaa tiistaikimpun tulppaaneita huomenna näin synttäreiden kunniaksi :) Puutarhakirjojen lukemista on harrastettu täällä joka ikisenä vapaahetkenä ja ilmassa on lievää turhautumista, nyt on vasta tammikuu eikä edes ihan puoliväli vielä. Kauanko täytyy vielä odottaa, että saa upottaa sormet multaan. Uusia ideoita ja kasvihankintoja olisi hurjan paljon, niistä voisikin seuraavaksi tehdä postauksen...

hanna kirjoitti...

Kyllä nuo tulppaanit tosiaan saavat kevätmielelle.

Itselle helmikuu on jo sitä keväänodottelua parhaimmillaan, nyt tarvisi vielä osata maltillisesti vaan viettää talvea :)

Tosin eka siemenluettelo on postilaatikkosta tullut - en vain ole sitä uskaltanut vielä tutkia ;)

Kyllä se kevät sieltä tulee - yllättävän piankin.

Sitä odotellessa lämpöisiä kahvi ja lukuhetkiä :)

Myyris kirjoitti...

Täälä toinen joka odottaa kevättä innolla. Talvella energiani koitan myös purkaa työhön ja sisustamiseen. Ja puutarhakaipuuta lievennän lukemalla puutarha aiheisia kirjoja ja lehtiä.

Ihania tulppaaneja.