tiistai 13. tammikuuta 2009

Uusi lelu

Sain vihdoin ostettua tulostimen, jossa on myös skanneri. Olen himoinnut vanhojen kuvien sähköiseen muotoon siirtämistä jo pitkään ja nyt se on mahdollista.


Tässä kuvassa Täti-E ja minä istumme isoisäni talon rapuilla. Minä muistaakseni pelkäsin kissanpentua. Voin tuntea tuoksun ja kuulla äänimuistoja.

Lisää on varmasti tulossa. Olen saanut luvan tutkia isäni kotitalon valokuvalaatikoita. Sieltä löytyy ihania skannattavia kuva-aarteita.

6 kommenttia:

mari kirjoitti...

Hyvä ajatus, voisin itsekin kaivella vanhoja kuva-aarteita ja skannailla niitä talteen. Vanhoissa kuvissa on kyllä usein sellaista tunnelmaa, mitä ei nykyään enää pysty saavuttamaan. Ja tietenkin on muistot mitkä kuviin liittyy. Vanhat kuvat ovat myös todiste siitä ettei sen kameran tarvitse välttämättä olla niin superpro muistojen taltioimiseen.

tina kirjoitti...

Vanhoja värivalokuvia on kiva katsella. Niissä on outo tunnelma, johtunee ehkä kuvien kellastumisesta aikojen saatossa. Vielä hienompia ovat mielestäni mustavalkokuvat. Ihmiset ovat asettuneet poseeraamaan ja näyttävät niin vakavilta. Mustavalkokuvat kestävätkin paljon paremmin. Ärsyttää, kun vanhempien luona valokuvat ovat hujan hajan kenkälaatikoissa ja laatikoiden pohjalla. Mihinkään ei ole kirjoitettu mitään. Mistä sitä sitten enää kukaan tietää, keitä kuvassa on, kun tietäjät ovat muilla mailla.

Ilona kirjoitti...

Joo, näitä lisää! :)

Vanhat kuvat ovat ihania, kun joku osaa kertoa niihin liittyvän tarinan.

Hullukaali kirjoitti...

Itsekin olen joitakin vanhoja kuvia skannaillut ja niistä saa helposti kuvankäsittelyllä tuon punaisuudenkin pois -jos haluaa. Niin kuin Tina tuossa edellä kirjoitti, kummallinen väri tuo tavallaan tiettyä tunnelmaa kuviin.

quu kirjoitti...

Tosi söpsy kuva :) Mitä sitä kisua pelkäämään?


Vanhalla työpaikalla on skanneri jota tuli käytettyä tosi paljon. Ehdin skannailla lemmikkien kuvia, mutten ehtinyt muuta..kun tuppas tämä lama niin pistävät putiikin kiinni ens kuussa =(

laura kirjoitti...

Ihanaa nostalgiaa! vanhoissa kuvissa tunnelma on jotenkin aina lempeä. Ja nuo ihananväriset vaatteet! :D