keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

I woke up and saw the light!

Olen tuskaillut vuosia reunusasian parissa. Viritellyt ties mitä, jopa sitä kamalaa, vihreää aaltomuovia. Hyh! Miten voi puuhata puutarhassaan yli kymmenen vuotta kokeilematta kaikkein tavallisinta ja yksinkertaisinta (joskin ehkä työlästä) keinoa.

Istutusalueisen reunusten KANTTAUSTA. Juuri kun pääsin hehkuttamasta suurpiirteisyyttäni, minulle iski vimma kokeilla kantattuja reunuksia tietämättä lainkaan miten se tehdään...

Niinpä kaivoin suoralla lapiollani pientä sievää ojaa penkin reunaan ja kitkin perässä pois nurmikon ja muun ei toivotun kukkapenkin puolelta. Oi, miten helppoa ja miten hienoa! Tulos on hätkähdyttävä entisen penkkiin karkailevan nurmen rinnalla. Reuna saisi olla suorempi ja minulla on ehkä väärät välineet sekä tekniikka. Mutta oi, siihen tuli himo!

Niinpä kävin äsken hämärissä kanttaamassa vielä vähäsen :) Juuri, kun pitää aaamulla lähteä Kööpenhaminaan. Tiedän kyllä mitä teen, kun palaamme... Laitan kuviakin sitten, hei!

11 kommenttia:

Syysleimu kirjoitti...

Hei, täytyypä kokeilla tuota kanttausta yhdelle ongelmakohteelleni, eipä tullut mieleen minullekaan. Kiitos!

Syysleimu kirjoitti...

Ai niin, ja ihanaista kööpenhamina-reissua!! Hienoa, kuvia, kuvia sitten!

Outi kirjoitti...

Olen tehnyt saman havainnon. Kanttaamalla saa hienoa jälkeä! Mukavaa reissua!

sariw kirjoitti...

Minustakin kantattu reuna on kaunein reuna. Kantauslapiolla se sujuu parhaiten. Sen hankittuani työ on paljon kevyempää ja jälki kauniimpaa. Ja todellakin siihen tulee himo ; )

Maria kirjoitti...

Kanttaus on minustakin ainut oikea tapa pitää penkit nurmesta erillään. Nautinnollista matkaa!

tina kirjoitti...

Puutarhamyymälöissä myydään kanttausrautoja, joilla homma sujuu vielä sutjakammin kuin lapiolla. Nimim. kaupungintalon pihaa ansioituneesti kantannut.

Satu kirjoitti...

Kantatut reunat ovat kauneimmat minunkin mielestäni. Ja siltikin laitoin omiin penkkeihini upotetun tiilireunuksen...Jään odottelemaan lupaamiasi kuvia! Mukavaa matkaa!

Outi kirjoitti...

Kanttaamalla pääsee ainakin edullisesti alkuun - ei tarvitse heti viritellä kiviä tai muuta isoa. Hyvä vinkki, taidanpa minäkin kokeilla.

Annika - Vaahteramäen lapset kirjoitti...

Kuvia, kuvia!!

Anna kirjoitti...

Odotan kuviasi innolla, sillä kanttaamista olen minäkin harkinnut. Nyt kukkapenkkien reunoissa on kiviä, mutta ruohonleikkaaminen niiden reunasta on lievästi sanoen hankalaa. Kantatut reunat näyttävätkin niin hienoilta.

milma kirjoitti...

Moi!
Helpoin tapa tehdä suoraa reunaa on käyttää lautaa apuna,siihen vaan päälle seisomaan ja kanttaamaan!:-) mulle riittää kun sitä töissä teen,ei tartte enää kotona...
t.laiska