lauantai 25. heinäkuuta 2009

Projekti

Tässä on nyt se edellisen postauksen reunus. Hiekkakäytävä on jo valmis.

Tiilikaaren ja hiekkakaytävän keskinurmi on myrkytetty. Maa käännetään ja multa lisätään reunuksiin asti. Takareunassa, kukkapenkin edustalla ovat hiekkaportaat, jotka on pengerretty paksuilla lankuilla. Lankkupengerrys tulee myös tiilikaaresta eteenpäin suoraan alimman hiekkarapun reunaan

Paikka on pihan lämpöisimpiä ja istustusalue on jo nimetty Kärhö-pergolaksi vaikkei ole pergolaa eikä kärhöjä.

Pergolakäytävä tulee paikallisen kyläsepän tekemistä mustista köynnöskaarista, jotka yhdistetään toisiinsa "latuskarautaisilla" listoilla harjalta sekä sivuista. Mittasin juuri tiilikaaren oikeasta kulmasta lähtevän kärhökaytävän paikan. Pituutta oli 7,1 m ja kaarien leveys tulee olemaan n. 110 cm. Eihän tästä selvityksestä mitään tolkkua saa, mutta laitan lisää kuvia, kunhan työmaa etenee.

Ensimmäinen daalia (yllä) ja viimeinen pioni Barrington Belle (alla).Tässä vielä kuva kanttailukokeiluistani. Harmi kun ei ole ennen-kuvaa. Ostin Fiskarsin kanttaajan ja se on ihan hyvä. Vaikka kovasti teki mieleni Villiniityn myymää englantilaista huippuvehjettä :)

6 kommenttia:

Jaska kirjoitti...

"Tiilikaaren ja hiekkakaytävän keskinurmi on myrkytetty." Miksi se piti myrkyttää?

jori kirjoitti...

Jes siis nyt ymärrän mikä projekti on käytössä=) Siis kollekamme Monetin jalanjäljillä. Pssa pistäen niistä kaarista kuvia myös. Kuulostaa super kiehtovalta

Sanni kirjoitti...

Ne kaaret ei oo vielä valmiit. Laitan heti, kun saan ne. Ne tosiaan on kapeemmat kuin Monetilla :( Ihan tavalliset 110cm leveät vain... Jaska: En mie oikeesti tajua miks mie sen myrkytin. Siinähän se ois kuollu muutenkin. Olin myrkyttämässä tuoksuvatukkaa (leviää kuin pahinkin rikka) ja suhutin sen nurmen siitä samalla.

Saara kirjoitti...

Olenkohan kommentoinut aiemmin-? Ainakin olen varmuudella käynyt ihastelemassa tätä kukkaloistoa ennenkin. :) Pergolasuunnitelmat kuulostaa hyvältä!

pioni kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa tuo kärhöpergola.

Tilu kirjoitti...

Ensivisiitillä hienossa blogissasi.