lauantai 3. huhtikuuta 2010

Kylvöhommia

Olen kylvänyt lionneet tuoksuherneet. Matucana, Wiltshire Ripple, Royal White ja nimetön ruusunpunainen lajike odottavat itämistään huoneenlämmössä. Myös kolme ruukullista Mustasilmäsusanna Salmon Shades-lajiketta on kokeilussa.

Joku saattaisi sanoa, että olen aikaisessa, mutta rohkenen olla eri mieltä. Kasvatustilani on koulun kellarissa, entisessä jumppasalissa. Tila on hyvin viileä ja sinne lisävalojen ja suuren ikkunan tuoman valon alle siirrän itäneet taimet. Viileässä ja valossa kasvu on hillitympää kuin huoneen lämmössä.

Multiin pääsivät jo 9 daalian juurakkoa ja tänään kaupasta tarttuneet gladiolukset. Että oli kivaa! Seuraavat esikasvatettavat ovatkin kurkut ja kurpitsat sekä krassit. Niiden kanssa voin vielä odotella. Pitäsiköhän keksiä tähän väliin vielä jotakin?

4 kommenttia:

♥Min Eden♥ kirjoitti...

Voi jukra...mäkin saatan pistää mun Daaliat ruukkuihin tänään :)

Hanna kirjoitti...

Ihanaa päästä kylvöhommiin näin keväällä :) Ehkä jo huomenna aloitan itsekin, tosin minun vihanneskylvöni on joiltain osin jo myöhässä. Tai ainakin siltä, että kaikki on tänä keväänä myöhässä :D

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Ihanaa! Mullakin multapussi nököttää tuossa ja siemenet odottavat multiin pääsyä! :)

Aila kirjoitti...

Hyvähyvä :) Samoja juttuja täälläkin... Sitten en olekaan aikaisessa, jos muutkin jo laittelee. Innolla kyllä seuraan ihanan pihasi vaiheita ja kasvatuksiasi:)