lauantai 12. kesäkuuta 2010

Tarhapionin kaksi epäonnista kukkaa

Olen lähestulkoon varma, että tämä on Tarhapioni Paeonia x festiva joku?
Muistan ostaneeni kyseiseen kohtaan ennen kiinanpioneita kukkivan tarhapionin, mutten muista ikinä ostaneeni muun väristä kuin valkoisen, pinkin tai tummanpunaisen tarhapionin. Enkä ole missään nähnyt tarjolla muun värisiä. Mikä mahtanee olla siis kyseessä? Olenhan taas saattanut saada jotakin muuta, mitänimikyltissä lukee.
Kuitenkin tämän pioniparan varret lötköttivät maanmyötäisenä jo ennen kukintaa ja nyt kukkien avauduttua ennen suurta sadetta, ne makasivat aivan mullassa. Taitoin ne surutta sisään, niin niistä on paljon enemmän iloa. Kaunis, eikö?

12 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Varsinainen kaunotar tuo kuvaamasi yksilö - vaaleanpunavalkoinen väritys on todella kaunis. Hyvä että "pelastit" sen sisälle kukkamaljakkoon : )

Noita pionilajikkeita on valtavasti... ja kaikki niin kauniita. Ainoa huono puoli niissä on se että ne pitäisi tukea tosi tanakasti jotta eivät lakoa sateisella tai tuulisella ilmalla.

jori kirjoitti...

Vallan herkullisia, muhkeita ja ihkun värisiä pioneita. Meillä olen rääkännyt pioniparkoja ja siirrelyt tämän tästä ja saanut ne poloiset niin huonolle tolalle, että mahtavatko enää ollenkaan toipua.

Sanni kirjoitti...

Kasvilistani mukaan tämä tosiaan olisi Paeonia x festiva Alba plena. No ei ole ihan alba :) Pitää siis ostaa semmoinen heti, kun sattuu eteen.

sariw kirjoitti...

Ihana, niin hempeä väri ! Tosi hurmaava kuva siitä : )
Pioneja on tosiaan satoja....
Kuulemma joskus pionin kukka on ollut poikkeavan värinen tai mallinen alkuvuosina, mutta palautunut sitten normaaliksi ; ) Meillä kävi näin yhden tummanpunaisen pionin kanssa. Sen terälehtien määrä oli vähäinen alkuvuosina, mutta nyt kukat ovat aika pallukoita...

santra kirjoitti...

On niin ihana ja hempee.

Siirtolapuutarhuri kirjoitti...

Mrhh... Miten SUN pioni jo kukkii, kun minulla vastaa tekee nuppuja. Tosin en tiedä omani lajiketta, voihan se olla myöhäisempää laatua.

Sanni kirjoitti...

Niin siis Tarhapionit tosiaan kukkivat aiemmin. En vain ole tämän väristä koskaan nähnyt. Paeonia lactiflorat (kiinanpionit) ovat vasta nupulla ja taitaa mennä pari viikkoa ennen kuin aukeavat. Eli kannattaa hankkia pari tarhapionia Paeonia x festiva sekä vielä Kuolanpioni tai Tillipioni ym. kiinanpioninen seuraan niin kukinta-aika pitenee huimasti.

Inkivääri kirjoitti...

Kaunis se kumminkin on minun silmääni, hauskasti liukuvärjätty:)

Inka kirjoitti...

Upea, jumalaisen kaunis! Minä, taas kerran ja joka kesäiseen tapaani, surkuttelen pientä rivitalon pihaa mihin ei paljon kasveja mahdu. Onneksi penkistä löytyy yksi pioni joka kukkii joka kesä uskollisesti. Osaisitkohan muuten sanoa miksi nuput ovat täynnä muurahaisia? Onko se jotenkin vakavaa?

Sanni kirjoitti...

Muurahaiset jostain syystä rakastavat myös pioneita. En ole havainnut niistä mitään haittoja ja taisin jostakin lukeakin, etteivät ne ole vaaraksi. Kukapa ei pioneista tykkäisi.

Inka kirjoitti...

Kiitos Sanni, niin vähän epäilinkin :)

marjamatilda kirjoitti...

Kauniit maljakossa, hyvä että taitoit ne kaikkien iloksi ja sateelta suojaan :)