keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Pyöreät muodot


Piha uudistuu joka vuosi jotenkin. Tässä on kuva alapihasta vuonna 2007 syksyllä. Siellä ei näyttäisi olevan oikein mitään. Kattotiilistä rakennetut suorakaidealtaat palvelivat aikansa. Nyt niitä ei enää ole, vaan on pyöreitä muotoja.
Pyöreiden muotojen ja istutusalueiden rakentaminen alapihaan alkoi viime kesänä. Penkereen suuntaisesti tuli ensin yksi käytävä.
Nyt käytäviä on kaksi. Tässä uudemmassa ne kaariportit. Käytävien "lattiamateriaali" on vielä suunnittelussa. Minulla on vanhoja liuskekiviä, joita ajattelin jotenkin käyttää astinkivinä.

Nurmikko jää pyöreiden muotojen väliin. Kuvassa yläoikealla olivat ne neliskanttiset istutusaltaat. Nyt näkymä mielyttää silmääni paljon enemmän. Mikä parhainta, istutusaluetta tuli lisää neliötolkulla.
Ja muuten.
Laskin yläpihan pioneiden nuput. Huolimattoman laskutoimituksen tulokseksi tuli 185 nuppua!!

11 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi kun teillä siivilöityy kaunis valo puiden läpi. Kaunis rinnepiha, ja onnea kärhökäytävälle. Suunnitelmat ovat elämän suola!

Sussi kirjoitti...

Mikä määrä pionin nuppuja!

Liuskekivistä tulee varmasti hienot astinkivet.

pioni kirjoitti...

Vau mikä kukkaloisto tulossa!
Jospa meilläkin joskus, moni pionini on vasta vuoden tai pari vanha ja nuppuja on näkyvissä varsin vähän.

Maria kirjoitti...

Puutarhassa kulkiessa pyöreät muodot luovat mielikuvan soljuvista tanssiaskelista. Kulmikkaat jutut taas vaikuttavat helposti töksähteviltä. Nuo sinun kattotiilireunukset ovat upeita ja tuo käytäväkokonaisuus on kerrassaan hieno!

sariw kirjoitti...

Vau, onpa pionissa nuppuja ! Meillä syksyllä siirrettyihin pioneihin näyttää tulevan vain pari kukkaa....
Pyöreät ja kaarevat muodot ovat kauniita : )

jori kirjoitti...

Aivan mahtavaa tuo pihan muutosprosessien seuraaminen. Tuo kattotiiliaidanne on himottanut myös minua siitä asti kun sen rakensit. Meillä kun puuvaja notkuisi noita tiiliä. Mitenkäs tuon mahtavan kärhökujanteen laita on? Apua Sanni - hurahdin tänään oliivipuihin ja nyt tahdonkin oikean kunnon ruukkutarhan

Irene kirjoitti...

Ei mitään pientä piperrystä, vaan suuria linjoja. Maahan pyöreitä muotoja ja kattotiiliaidanteita, seiniin rautatukia ja kärhökäytäviä. Kyllä siellä villissä pihassa ovat sykkineet luovat visiovirrat ja naisen sisulla konkretisoituvat esteettiset näyt. Anna palaa! Hienoa että saan seurata projektiesi etenemistä.

Niina K kirjoitti...

wow 185, kunnioitettava luku. Mun pionissa oli viime tarkistuksella kokonaiset 2 nuppua.

Sanni kirjoitti...

Kiitos ihanat naiset kommenteista! Ja tosiaan kyse on useista pioneista. Yhdessä pionissa taitaa olla parikymmentä nuppua, mutta monet poineistani ovat niin nuoria, että ei niihin montaa kukkaa vielä kehity. Niitä vain on niin monta yksilöä, kun on mopo karannut aikoja sitten :)

Syysleimu kirjoitti...

Onni sinulla, kun niin monta pionia aikoo aueta sulostuttamaan pihaasi. Jouduin siirtämään syksyllä muutama vuosi sitten istuttamaani pionia, eikä siis kuki tänäkään vuonna, harmillista. Mutta toivottavasti jo ensi vuonna.

Sanni kirjoitti...

Minulla on muutama sellainen , joka ei kuki. Pioni ei kuki, jos se on istutettu liian syvään. Tai toki, jos vaihtoehtoisesti juurenniska on paljaana, mutta syvyys taitaa olla pahempi asia kukinnan kannalta. Nostan varmasti itse muutamaan hieman ylöspäin tutkiakseni asiaa.