torstai 29. heinäkuuta 2010

Kastelua

On pakko kastella. Meillä ei ole satanut viidessä viikossa kuin kaksi kertaa ja silloinkin melko vähän. Muuta ei puutarhassa oikein jaksa tehdä näillä keleillä.
Ukonhatut ovat suosikkejani. Aion lisätä niitä pikkuhiljaa sinne tänne. Ne leviävät hyvin ja keväisin niitä on helppo jakaa.

Kasteluletkun siirtoa odotellessa istuin yläpihan pergolan reunalla, josta aukeaa tämä näkymä alapihalle. Käsittelin eilen uudelleen tuon tuolin. Se oli harmaan laikukas, nyt kuultavan musta tai mikä lie eebenpuu.

Taidan hankkia toisenkin syrikän, jos vain jostain saan. Siinä on jatkuvasti perhosia. Kuvaan sattui vaan tuo. Noita valkeita on kymmeniä ellei satoja joka puolella puutarhassa.

Valkoisen kohteen kuvaaminen tummaa taustaa vasten on haastavaa.

Viimeinen lomaviikko lähestyy loppuaan ja ajatukseni ovat jo pari päivää raksuttaneet työssä. Nautin tunteesta, ajatusten uudelleenorganisoinnista ja hienoisesta työpaineen aavistuksesta. Kesäkin jatkuu. Mielestäni elokuu ei ole vielä syksyä. Minun pitää uudistaa kaksi kukkapenkkiä ja tehdä vähän uuttakin. Kunhan viilenisi.

7 kommenttia:

Henrietta kirjoitti...

Mikä kukka tuo alin kuva on näyttää niin kivalta että haluisin kanssa ja taitaa perhoset pitää siitäkin!?
Harvinaista positiivista mieltä työhönpaluuseen:)

Sussi kirjoitti...

Täällä on myös saanut kastella kovasti puutarhaa. Vettä ei ole viikkoihin tullut kuin pari pisaraa.

Sanni kirjoitti...

Yrittäjän on hyvä suhtautua työhönsä postitiivisella asenteella ;) Itse ainakin olen juuri siinä työssä mistä nautin.
Alimmassa kuvassa on Etelänruusuruoho Knautia ?..lajikkeesta en tiedä. Se leviää hyvin helposti. Henrietta, voisin yrittää pyydystää sinulle siemeniä.

pioni kirjoitti...

Mun syrikkä ei selvinnyt talvesta, en kyllä ollut peitellytkään sitä, niinkuin näillä leveysasteilla olisi varmaankin pitänyt. Ehkä kokeilen joskus uudestaan...
Ja meillä on sadetta piisannut, enimmäkseen salamoiden ja hirvittävän jyrinän kera. Vain muutamia tänä kesänä istuttamia olen kastellut.
Ja ensi yölle lupasivat? taas rajuja ukkoskuuroja:(

Saila kirjoitti...

Hui, nyt ukkostaa kovasti ainakin pääkaupunkiseudulla. Näkymäsi terassilta pihaasi on ihana, ja niitä ihania näkymiä sinulla lienee monta muutakin... Omalla pihalla puuhailu on minusta hyvin yrittäjän työtä tukevaa, siinä puuhaillessa ajatus virtaa vapaasti (ja jos tekee työtä kotoa käsin, voi pitää hedelmällisiä luovia taukoja pihalla).

Irene kirjoitti...

Upeaa, että viihdyt työssäsi!
Lomakin on ollut onnistunut, kun jo mieli alkaa askarrella työasioissa.
Voi, kesä vielä jatkuu. Illallakin voi saada inspiraation johonkin puutarhatyöhön... ja ne pitkät viikonloput. Silloin voi uppoutua johonkin suurempaan rupeamaan.
Mutta heinäkuun rentouttavan seisahtaneet energiat tässä kaikki saavat jo kohta hyvästellä.

sariw kirjoitti...

Minustakin elokuu on ehdottomasti vielä täyttä kesää, oli sitten kesäloma ohi tai ei ; ) Monesti meillä etelässä syyskuun alkukin on vielä aika lämmintä...
Säilytimme syrikän kellarissa ja nyt kukkii hyvin. Ajattelin hankkia valkoisen, jos jostain löydän.
Ihanan sininen tuo ukonhattu kuvassasi : )