keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Sadetoive

Haluaisin, että sataisi. Kasvit alkavat kärsiä kuivuudesta, vaikka lasken metsälammesta päivät pitkät vettä johonkin kohtaa puutarhaa. Rankkasade tosin veisi pionit, jotka kukkivat vielä täyttä päätä. Vähän satoikin aamupäivällä, mutta ei se kastellut ollenkaan.
Tässä näkymässä on mielyttävän viileä tunnelma. Olen saanut parissa vuodessa lisättyä jonkin verran valkoista raikastamaan sävyjä. Lämpö on kasvattanut keittiötarhani kasveja huimasti. Kastelen jatkuvasti kurpitsoja ja kurkkuja ja suuren osan kasteluajasta saavat myös kärhöt. Miss Batemanin jälkeen toinen kukintansa aloittava (jos uusia taimia ei lasketa) on Blue Pirouette.

Selvisi syy nimeenkin. Terälehdet ovat aivan piruetilla.


Hyvää keskiviikkoa sateen toivossa!

4 kommenttia:

tuike kirjoitti...

Ihana blogi! Ymmärrän hyvin puutarhahulluuttasi. Ja satun myös asumaan vanhassa kansakoulussa. Ja tarvitsisin puutarhamiehen niinkuin sinäkin. Kateellinen pioneista ja kirjasta, jonka osasit tehdä. Minä en osaa. Mutta osasin jättää kommentin, hyvä minä!

Erjuska kirjoitti...

Onpa jännän näköinen kärhö - ja mainio pitkäsarvinen ötökkäkin on päässyt kuvaan : )

Tuija kirjoitti...

Hei vaan, no satoiko eilen?. Täällä pääkaupunkiseudulla tuli kyllä vettä oikein olan takaa. Onneksi meillä Klaukkalassa ei satanut niin rajusti kuin esim.Helsingissä. Sade oli tosiaan tervetullut, kerrankin ei tarvinnut illalla hiippailla kastelukannu kädessä yöpukusillaan puutarhassa. ;=)
Hyvää viikonloppua

Sanni kirjoitti...

Satoi semmoisen pienen kuuron. Ei siitä tainnut paljon apua olla... Kastelu jatkuu.