sunnuntai 22. elokuuta 2010

Syksy?

En saa otetta puutarhahommiin. Ihan kuin puutarha olisi sanonut "I´m done!" vai olinko se minä?
Kuivuus ja kuumuus on kukittanut loppukesän kukkijat nopeasti ja ennätyspienin kukin. On sellainen fiilis, että plaah! Otetaan uusiksi sitten ensi keväänä. Vaikka onhan sitä vaikka mitä hommia vielä. Mutta edelleenkään ei ole satanut. En muista tällaista kesää, että meillä olisi satanut vain kahdesti.
Ainoat kukkijat taitavat olla nämä.


Hyvää alkavaa viikkoa!

Ps. On se varmaan syksy, koska minun tekee mieli neuloa....

9 kommenttia:

tina kirjoitti...

Kyllä se on syksy, olen kutonut jo kahdet villasukat :) ja samanlainen fiilis on täällä, että plaah... Samat kasvit odottavat viikosta toiseen istuttamista enkä vaan saan aikaiseksi.

Maria kirjoitti...

Kun on kuivaa, ei puutarhassa puuhastelu ole mistään kotoisin. Täällä länsirannikolla on ollut vähän kosteampaa ja itse olen nauttinut kovin puutarhahommista. Tuo kärhökäytävä näyttää kuitenkin hienolta, vaikka kukat eivät ryöppyäkään.

Saila kirjoitti...

On se syksy, illat ovat viilenneet ja pimenneet. Rattaat alkavat pyöriä hitaammin. Neulomiseen en osaa sanoa mitään, neulon yhtä hurjana kesät ja talvet. Voi kun täällä olisi tällainen Välimeren kesän jälkeen myös Välimeren syksy, eli lokakuussakin vielä ruusujen täyttä kukintaa ja lämpimiä iltoja!

pioni kirjoitti...

Täälläkin jo neulotaan, tai kudotaan kuten meillä on tapana sanoa, pitkiä villasukkia. Selvästi syksyä siis ilmassa:)

Leena K kirjoitti...

Meillä nautitaan varjoisan rinnepihan eduista: kosteutta on valunut alas mäeltä ja kapillaari-ilmiö jokisuistossa pitää huolta pohjaveden noususta kasvien juurien saataville. Meillä eivät esimerkiksi syysleimut koskaan ole kukkineet niin hienosti kuin nyt.

Irene kirjoitti...

Kyllä se syksy alkaa sieltä hiipiä sisään. Muutamat punaiset lehdet jo bongasin kävellessäni metsässä tänään.
Ehkä se on vaan se kuivuus, kun ei huvita touhuta pihalla. Huomaan itsestäni, että innostun aina sateen jälkeen puutarhahommista. Meilläpäin on onneksi sadellut.
Neulomishommat on ihan mukavia.
Kyllä sinä sinne puutarhaan vielä syksylläkin halajat - odota vaan!

Aila kirjoitti...

Kyllä on taas niin samat ajatukset täälläkin. Ensi kesänä sitten uusin voimin. Kyllä puutarhuroinnin voi jo vaihtaa villasukkahommiin:)

Inkivääri kirjoitti...

Voi ei, ei vielä! Minä huilasin ne helteet hyvällä omalla tunnolla ja olen nyt puhtia täynnä puutarhahommiin. Juuri äskettäin mietin, että en ole koskenut lankoihin koko kesänä eikä vieläkään tee mieli, hui! Ihana tuo kaarikäytäväsi:)

Siirtolapuutarhuri kirjoitti...

Tuttu juttu. Vielä muutama viikonloppu omenateatteria, ruohonleikkuuta, vadelmapuskien perkausta, yms. yms. Marraskuun tienoilla pääsen vihdoin tarttumaan esim. tilkkupeiton tekoon kesällä aurinkovärjäämistäni tilkuista. Täytyy vain jaksaa odottaa...