sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Mikä tappoi punatulkun ja muita kysymyksiä

Joskus minua jäävät mietittymään aivan kummat asiat. Niin kuin nyt sekin, että miksi punatulkku-herra makasi keskellä pihatietä kuolleena? Aivan ehjänä ja täydellisenä, paitsi kuolleena. Sen höyhenetkin menivät epäjärjestykseen vasta, kun koira nuuhki sitä. Ehkä punatulkkuja näkee harvemmin kuolleina ja siksi asia jäi pyörimään ajatuksiini.
Olin juuri toivonut näkeväni enemmän punatulkkuja. Tarkoitin kyllä eläviä. Punatulkku on kaunis lintu. Miltei eksoottisen oloinen .

Milloinkohan lumi sulaa?
Sitä on valtavasti. Kasvihuoneen paikka on tuossa roskiksen takana. Mietin pääni puhki perustuksen tekoa ja muuta. Koivuja pitää kaataa. Niitä on tuossa kuvan vasemmalla puolella liiaksi asti. Paikkaan paistaa hyvin aurinko. Koivujen kaatamisen jälkeen myös aamuisin.
Mitä mieltä olette kasvihuoneen lattiamateriaalista? Olen pikkuhiljaa kallistumassa kokonaan laatoitetun lattian kannalle. Tiedän paikan, missä on kasapäin vanhoja tiiliä. Aion kysyä saisinko ne? Ajatella, jos saan! Niistä tulisi hieno punatiilinen lattia. Ehkä se sammaloituisikin joistain kohdista.


Oletteko muuten käyneet täällä? Suosittelen. Google-kääntäjä kääntää tanskaa aivan höperösti, mutta puutarha on aivan mahtava!

Pidättekö blogin kevätilmeestä? Minusta alkoi tuntua, että blogi oli ikivanhanaikainen :)

Eiköhän nämä kysymykset ole tässä tällä kertaa.

Mukavaa alkuviikkoa!

9 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Hyviä kysymyksiä, punatulkun kohtaloon en tosin osaa vastata ;)

Minustakin oikea tiililattia on kaunein. Aiomme kattaa kasvihuoneemme lattian kauttaaltaan tiilillä, samoin korotamme sokkelia muutamalla tiilikerroksella. Minäkin ajelen viikoittain erään valtavan tiilikasan ohitse ja aion käydä kysymässä niiden kohtalosta. Jos en onnistu saamaan vanhoja, ostan uusia punatiiliä. Betonilaatat tulisivat edullisemmiksi, mutta minusta ne eivät ole se kaunein vaihtoehto.

Blogisi uusi ilme on tosi hieno, raikas ja keväinen!

Katjusha kirjoitti...

Minä olen miettinyt myös sitä että missä ovat punatulkut? Pari vain käväissyt meillä lintulaudalla ja taas ovat kadonneet. Se on todella kaunis lintu!

Pirteä kevätblogi sinulla!

Sussi kirjoitti...

Tiililattia kuulostaa upealta.

Punatulkut sairastuvat helposti salmonellaan, kylmyys ja nälkä, ikä, linnun menehtymiseen voi olla monia syitä. Surullinen juttu.

Henrietta kirjoitti...

Punatiililattia on ainoa oikea valinta jos siihen vaan on mahdollisuus.
Kun aloitin bloggaamisen löysin heti Claussin sivut mutta en voi käydä siellä kertakaikkiaan. Hänen puutarhansa aiheuttaa niin suurta riittämättömyyden tunnetta ja oma pikkupiha näyttää lähinnää paskakasalta hänen rinnallaan ja aiheuttaa pelkkää mielipahaa. Kateus on pahasta, tiedän mutta vältän sitä olemati käymättä siellä jotta voi nauttia enemmän omasta minipihastani:)

Erjuska kirjoitti...

Olen itsekin miettinyt tuota punatulkkukatoa niitä ei ole juuri viimeaikoina lintulaudalla näkynyt. Surullinen kohtalo tuolla kohtaamallalsi punatulkulla.

Blogisi uusi ilme on kiva. Vaihtelu virkistää : )Postauksesi kuvissa oli ihana tuo ikkunasta ulos katsova koira. Meidän koiruus tykkää kanssa katsella ikkunasta maailmanmenoa : )

Kasvihuoneen lattiamateriaalina tiili kuullostaa ihanalta. Kaunis ja kestävä materiaali... ja tosiaankin jos se vielä kauniisti sammaloituisi ajan saatossa.

Mukavaa viikonalkua Sinulle.

Tiina kirjoitti...

Kaunis uusi banneri, raikas ja keväinen. Punatulkulla on huikaisevan punainen rinta... Niitä ei kyllä missään näe :/

Tiililattia kuulostaa varsin houkuttelevalta, kannatan!

Mukavaa viikonalkua!

pioni kirjoitti...

Tiililattia on ihana, mulla itelläni betonilaattoja. Mutta nyt valitsisin minäkin toisin...

Tuo sivu on yksi suosikeistani, kuvat kertovat onneksi enemmän kuin tuhat sanaa:)

Irene kirjoitti...

Tiililattia olisi varmasti upea.
Itselläni on soralattia. Sen voi päällystää jos joskus innostuu.

Helmililjat kukkivat ryhdikkäästi tuossa aloituskuvassa. Se on niin ihanan keväinen.

Tanskalaisblogiin törmäsin jossakin vaiheesa. Onhan se suuritöinen ja hyvinhoidettu. Ja tyylikäs.

Lumipyry kirjoitti...

Tiililattia oli minullakin mielessä, mutta päädyin käytännön syistä betonikiviin. Kuitenkin punaisiin ja "tiilenmallisiin", minusta niistä tuli riittävän hyvin tunnelma jota hain.