torstai 14. huhtikuuta 2011

Hip Hei!

Olen päässyt haravoimaan vaikka kuinka. Krookukset kukkivat ja lumivallit sulavat aivan hurjaa vauhtia. Lähden huomenaamuna Kööpenhaminaan haistelemaan pidemmällä olevaa kevättä. Ihanaa!
Olen ostanut muutamia juurakoita. Pääosin Daalioita, mutta yhden pussin näitä ihania jaloleinikkejä (Ranunculus). Onkohan kenelläkään kokemusta näistä? Jaloleinikkejä on ilmestynyt kukkakauppojen leikkokukkavalikoimiin enkä ole korkean hinnan vuoksi raskinut niitä vielä kotiin tuoda. Toivottavasti en mene ihan sekapäiseksi Kööpenhaminan kukkatorien valikoimista!
Mielestäni Plantagenin Daalian juurakot olivat kallliita (4,95€/ kpl), mutta siellä oli muutama oikein houkutteleva lajike.
Olen miettinyt blogin sisältöä jonkin verran. Puutarhapäiväkirjamaisena se toistaa tietysti itseään vuosien myötä. Olisi kiva löytää aina jotain uutta. Claus Dalbylla on ollut videoita puutarhastaan. Miehelläni on hyvä kamera ja hän osaa myös editoida videoita. Aion siis viedä teidät kierrokselle Villiin pihaan jonain päivänä. Katsotaan mitä siitä tulee.

Minua ja Villiä pihaa on myös pyydetty mukaan erääseen kiinnostavaan projektiin. Siitä lisää myöhemmin.
Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

6 kommenttia:

Talvikki kirjoitti...

Minä koetin ranunculusta viime kesänä. Keltaisin kukin se kukki pitkään ja kauniisti, mutta valkoiset versiot kukkivat paljon pienemmällä kukalla, jos ollenkaan.

Ihania ovat leikkokukkinakin. Haaveilen sellaisesta sylillisestä kaikissa värerissä kukkivia ranunculuksia - näin sellaista kimppua kannettavan joskus Italiassa kukkatorilla. Kaunista!

Jään odottamaan videokierrosta!

Autuas olo kirjoitti...

Hyvää matkaa! Meilläkin haravoidaan ja kykitään tutkimassa mitä kaikkea maasta nousee. Minäkin ihailen jaloleinikkejä ja olen yrittänyt kasvattaakin niitä, mutta huonolla menestyksellä.

jori kirjoitti...

Jihuu - videointi kuulostaa kutkuttavalta. Opastettu kierros puutarhan saloihin - Njam.

Kööpenhaminasta ihkuja kuvia ja suorastaan otappas muutamasta käheestä näyteikkunastakin kuva niin päästään tirkistelemään myös shoppaus maailman tyyliin.

Antoisaa matkaa

-sari- kaunista elämää kirjoitti...

Oikein kivaa matkaa!
Minäkin odotan innolla puutarhakierrosta ja mitähän jännittävää teillä siellä villissä pihassa on meneillään.
Viikonlopuksi on luvattu ihanaa ilmaa ja aion viettää sen multaisissa merkeissä! ;)

Irene kirjoitti...

Toivottavasti saat jaloleinikkisi menestymään! Omani ovat aina joutuneet parempiin suihin. Ostan niitä mielellään maljakkoon, koska ne ovat ylivertaisen kauniita.
Kiva, kun kehittelet bloggaustasi. Videoita on varmati mukava katsoa.
Nautinnollista reissua!

pioni kirjoitti...

Olisi oikein kivaa päästä tutustumaan Villiin pihaan videoiden myötä, niitä odotellessa:)

Viime vuonna kokeilin ranunculusta ja petyin. Ei niistä tullut muuta kuin pieniä vihreitä alkuja, miksi, en osaa sanoa.