tiistai 19. huhtikuuta 2011

Lisää Kööpenhaminasta

Ikkunaostosten parasta antia ovat Kööpenhaminan kukkakaupat. Etsin Tage Andersenin liikkeen heti kaupunkiin tultuani. Ylioppilaskesänäni olin töissä Tagen huikeassa näytteyssä Moision kartanossa. Siitä asti olen halunnut nähdä hänen liikkeensä, joka oli kyllä ihmeellinen. Tagen taiteeseen kuuluvat oleellisesti linnut, joita gallerian kaltaisessa liikkeessä oli useita.
Näin Tagenkin vilaukselta, mutten uskaltautunut taiteilijaa jututtamaan. Hän ei ainakaan ennen suostunut puhumaan englantia ja minä en osaa tanskaa.Kaikissa kukkaupoissa tarjonta oli tuotu kadulle.
Näyteikkunat olivat mitä mielikuvituksellisempia.
Leikkokukkien valikoima on huikea. Hintatasokin on alhaisempi kuin Suomessa. Noin kuudella eurolla olisi saanut kolme tulppaaninippua. Ikkunoissa oli röykkiöittäin pioneita, jaloleinikeitä, kalloja, ruusuja, liljoja ja freesioita.

Mantelit kukkivat. Tässä mantelissa on jotakin ylimääräistä.

Palaan pian oman pihan asioilla.

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihanaa! Aika samanlaiselta näyttää kuin minun viikonlopun reissulla Amsterdamissa. Sielläkin ihastelin ikkunoita. Heillä on huumorintaju kohdillaan. Yhden hienon antiikkiliikkeen ikkunassa, antiikkiesineiden lomassa oli sadoittain kirkkaankeltaisia pikku piippurassipääsiäistipuja!

Maria kirjoitti...

Hieno tuo edellisen tarina. Ihania näyteikkunoita, jotka valuvat vuolaina ulos asti. Tagen näyttely oli joitakin vuosia sitten meillä päinkin ja olin menossa juuri viimeisenä päivänä ja sitten tuli joku kaamea este. Harmitti.

santra kirjoitti...

Nyt on jollekin pienelle tullut suru puseroon, kun on hukannut tuttinsa puunoksalle.

Irene kirjoitti...

Kiva kun löysit Tagen "kukkakaupan". Vierailin siellä muutama vuosi sitten. Henkeni salpautui siellä kaikesta kauniista ja maestron keskittyneestä työskentelystä. Ei tullut mieleenikään puhua siellä ettei lumous mitenkään rikkoontuisi.

Puumuli kirjoitti...

Aivan upeita kukkakauppoja, olisipa meilläkin samanlaisia!

Mukavaa pääsiäistä!

Sari Puumulista