tiistai 7. kesäkuuta 2011

Oi kasvihuone!

Lupailin jo aikoja sitten tarkempaa kuvausta kasvihuoneesta. Huone on siis Julianan Premium 12,1 neliömetriä. Mies kasasi sen lähes kokonaan yksinään, mutta ihan simppelistä projektista ei ole kyse. Valkoinen kasvihuonerunko oli ensin haaveissa, mutta Julianalla ei ole tällä hetkellä kuin alumiinista, vihreää ja tuota grafiitinharmaata runkoa. Olen kyllä valintaani oikein tyytyväinen.Lattian tein vanhoista tiilistä. Se on ihana ja jo sammaloitunut parin tiilen kohdalta. Kauneus sekä lämmön- ja kosteudenvaraavuus tekevät lattiasta täydellisen. Täti Vihreä piirsi suunnitelman etupihasta ja siitä on tulossa aivan ylihieno myös! Kivien naputtelua riittää vielä.Ikean vanhat verhot toimivat kauniina varjostajina. Beduiinitelttamainen vaikutelma syntyy lakanasta joka on vielä lisävarjontarpeessa heitetty kattopalkkien päälle. Lapsi on saanut amppelistaan jo monta mansikkaa.Katselin kasvihuoneentoimittajan valikoimasta kasvihuoneen teräspöytiä. Tämä Ikean keittiöapupöytä oli kuitenkin miltei puolet edullisempi ja toimii aivan hyvin.Oliivipuu saattaa muuttaa vielä ulos.Kaikki kasvit kasvavat ruukuissa. Hankin kasvihuonetta varten puolenkymmenta uutta saviruukkua, muut löytyivät kätköistä. Joku on jo ihmetelly, kun kasvihuoneessa ei ole kasvupenkkejä. Kasvihuoneen multa suositellaan vaihdettavan joka vuosi. Ruukkukasvatuksessa tämä on helppo tehdä. Meillä on kasvihuoneessa korituolit. Tämä lapsen kokoinen sekä aikuiselle sopiva. Istumme siellä välillä tunnelmoimassa. Minä selkeästi useammin. Lapsi ei ehdi istuskelemaan.Lääkelaatikossa ei ole ensiaputarvikkeita vaan siemenpussukoita. Kun tammikuussa kaivaa siemenpussukat esiin, on se todellista lääkettä hankien saartamalle puutarhurille. 


Palataan taas!

5 kommenttia:

jori kirjoitti...

Juliaanasi on niin komea tiilikujineen kaikkineen. Ja Nassu aikast vekkuli vahti=) Meillä vaan Viktoorius nyyhkyttää tuolla nurkan takana kun potager vie kaiken huomion ja ajan ja nyt on niin ryöjäsen kuumaakin. Kasvihuone avaa niin toiset mahdollisuudet tuohon esikasvatukseen ja luin juuri kahvipöydässä aivan lääpällään kevään suttonsin kuvastoa kun potager tarvitsisi vähintäänkin miljoona perennan tainta ja kauhukseni meilläpäin kaikki perennan taimet ovat kivonneet 5 - 6 € kpl hintoihin. Mutta komeaa totisesti sinulla on

santra kirjoitti...

Voi että, näyttää niin mahtavan ihanalta paikalta!!!!!!! Ja kasvihuoneen edustan kiveyskin upealta.

Minna Koho kirjoitti...

Juliana taisi juuri olla se toteutumaton haaveeni, josta meillä kaikki alkoi. Viihtyisää ja kaunista sinulla siellä!

Irene kirjoitti...

Voi miten ihastuttava kasvihuoneestasi tuli!
Tuo edusta on niin tyylikäs. Olet satsannut aika lailla ulkonäköön. Siitä tulee varmasti hyvä mieli ja haluaa tehdä töitä kasvihuoneella ja tietysti nauttia.

Maire kirjoitti...

Palaan aina uudestaan ja uudestaan katsomaan näitä kuvia, kasvihuoneesi tiililattioineen on uskomattoman kaunis! Ainakin minuun sait tartutettua aika muhevan kasvihuonekuumeen - mutta toistaiseksi tyydyn ihailemaan sinun upeaa ruukkutarhaasi :)