tiistai 28. kesäkuuta 2011

Pioni-Rouvien kostea Juhannus

Niin monilla pioneilla on hienoja naisten ja miesten nimiä, että kutsun niitä puutarhan aatelisiksi tai hoviksi. Pioniaika on parhaimmillaan. Tosin sääolosuhteet eivät ole olleet aivan parhaat huippukukinnalle, koska sade ja tuuli eivät ole pionien ystäviä.Yläkuvassa Barrington Belle nojailee edelleen rankan juhannuspyhän jäljiltä Herra-Iisoppiin. Samaa tekevät penkissä muutkin kaunottaret, kuten Duchesse de Orleans, Shirley Temple, Lady Alexander Duff sekä  Prinsess Juliana. Ei ole helppoa olla painavahameinen Rouva-Pioni sateisissa hovin juhlissa. Eikä herroista Karl Rosenfeldt tai Jan van Leeuven ole mitään tukea. Yhtä koville on ottanut heilläkin. Muutenkin hoviväki on tänä vuonna jotenkin tolaltaan. Ainakaan viiteen vuoteen ne eivät ole aloittaneet juhlintaansa juhannuksena.Pionin kukkien määrä lienee parin sadan huitteissa tai ainakin lähestymässä sitä.Ne ovat kaikki erilaisia, ihmeellisiä ja tuoksuvat huumavasti. Tuoksut ovat läheltä tarkasteltuna hyvin erilaisia lajikkeesta riippuen.Yllä Sword Dance-lajikkeen avautuvan kukan sisällä näyttäisi olevan valo.  Jos siellä palaa muurhaisen tai kukassa asuvan kuoriaisen lukuvalo?Hei Hao Bao Tao on uskomattoman elinvoimainen pioni. Siinä on parikymmentä kukkaa vaikka yksilö on nuori.
 


Bowl of Beauty  ^
 

Kaikkien pitäsi tulla nyt vierailulle puutarhaan. Tämä on hetkessä ohitse!

13 kommenttia:

jori kirjoitti...

Ei hullummat juhlat. Melkoista mekkojen kavalkaadia, eikä yhtään ihmetyttänyt, ettei ukoistakaan ole apua noiden helmojen kannatteluun. Aivan superhienoja. Mitenkäs lampi idea jakselee?

Sanni kirjoitti...

Idea jaksaa hienosti, toteutus vähän hidastelee :) Ajattelin tällä viikolla kokeilla, miten tuo meidän pihakone jaksaa sitä kohtaa kuopaista. Naapurin miestä kaivurin kanssa ei ole näkynyt, vaikka jo vuosi sitten piti. Ja minähän en mitään apua tarvi. Ite kaivan, vaikka lapiolla!

Maria kirjoitti...

Kiva päästä käymään edes näin blogin välityksellä! Juhlat ovat hoviväellä huipussaan!

leena kirjoitti...

Oi, mahtavia, upeita!

Marikki kirjoitti...

Ihania pioneja! Uskomattoman kauniita. Kiitos, että saan edes blogin välityksellä nauttia loistosta.

Irene kirjoitti...

Hauskaa, että päättivätkin esitellä mekkojaan juuri juhannuksena. Silloin on kaikilla takuuvarmasti lomaa.
Käsittämättömän upeita penkkejä sinulla!!!

Susanna kirjoitti...

Ooh, onpa upeita pioneja! Silmäniloa näyttää riittävän reilusti pihallasi :)

santra kirjoitti...

Aih ja voih, kun IHANIA kukkia.

Leena K kirjoitti...

Barrington Belle on häikäisevä kaunotar, varmasti tanssiaisten kuningatar. Meilläkin pionit ovat puhjenneet kukkaan - runsaampana kuin koskaan aiemmin. Viime kesän lämpö on tainnut tehdä niille hyvää.

Samaa uumoilen kärhöjen osalta. Vielä marraskuussa kukkinut jalokärhö on jo pukannut ensimmäisen kukkansa, eikä minkään turhan kukan: aiemmin kukissa on ollut 5-6 terälehteä, nyt komea kerrottu kaunotar.

minna.hietakangas@kotikone.fi kirjoitti...

Heip täältä Bonnierin naapurilehdestä, Evitasta! Oi-oi-oi, kylläpä kelpaa pionihoviasi katsella, kun itse istutin esikoiseni vasta tänä keväänä. Kerropa kuinka monta vuotta isttuksesta yleensä menee kukintaan, itse hätähousuna odottelin jo nyt edes paria nuppua pliis, mutta taitaapi olla pidempi projekti tiedossa...

Sanni kirjoitti...

Hei! Ei se projekti välttämättä mikään pitkä ole. Kyllä monet pionit kukkivat jo istuttamista seuraavana vuotena, jotkut samanakin, jos kasvi on iso ja siinä on nuppuja valmiina. Tärkeää on, etti pionia istuta liian syvään. Multapinta pitää tulla samoihin kuin se on ruukussakin. Luulen, että itselläni ainakin kaksi kaunotarta on tästä syystä kiukuissaan, eivätkä osallistu vieläkään näihin kemuihin. Voihan sitä pionia tietysti uudelleen istuttaa hieman pinnempaan, jos näin on päässyt käymään. Toivotaan, että pionisi kukkivat ensi kesänä, jos tänä vuonna ovat vielä muutosjärkyttyneitä.

eilentanaanhuomenna kirjoitti...

Pioni-Rouvat ihania. Istutin tänä vuonna taas lisää pioneita Luulen että menee kesä tai kaksi, ennenkuin kukkivat, ovat loukkaantuvaa sorttia, kun niitä istuttaa.

pioni kirjoitti...

Mahtavat juhannusjuhlat teillä.
Meillä juhlat vasta aluillaan...