sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sateisena iltana

Toisaalta on pitkästä aikaa mukavaakin keskittyä vain sisäpuuhiin. Järjestelin lehtipinoja, siivoilin lisää, sytyttelin kynttilöitä. Joudun ongelmiin sisustus- ja puutarhalehtien kanssa. En raaski heittää niitä pois. Arkistoin niitä vuosikerroittain pahvikoteloihin. Tuon ulkomailta aina lehden tuliaiseksi.Fiilistelin kodin yksityiskohtia. Pidän tuosta vanhasta arkusta kovasti. Se on ehkä tärkein huonekaluni. Sellainen, jota en vaihtaisi ikinä pois. Se on isäni Aleksandra-isotädin amerikanmatka-arkku.


Suoristelin tauluja siinä fiilistellessäni. Meillä on aika paljon kuvia seinillä. Miehen mielestä tavaraa on liikaa. ("Hankaloittaa siivoamista" ja muita järkevien ihmisten perusteluita!) Yritän hillitä ja pitää yllä jonkinlaista harmoniaa. Esineet ovat vain niin kauniita. Ja niillä on tarinoita.Yläkuvan ihanaa kuvaa (ja muita herkkuja) myy Ping Pong Prints.


Alakuvassa on yläkerran porraskäytävän seinä. Siinä on iloinen sekamelska valokuvia ja muita mukavia kuvia. En ymmärrä, miten taulut menevät aina vinoon. Jopa sellaiset, joihin kukaan ei varmasti yletä koskemaan ohi kulkiessaan.Eteisen lipaston päällä lentää pilvissä miehen harrasteväline Yakolev 52.Kotifiilistely on ehdottomasti lempipuuhaani. Koti on ihan parasta!Nassu on hassu.


Suuttuessaan se osaa olla oikea peto, mutta ihmisille se on oikea nalle. Kun sille lausuu ystävällisen sanan, se kellahtaa oitis selälleen. Vaikka sitten kohdalla olisi kuralätäkkö. Minulla ei ole koskaan ollut koiraa, joka olisi yhtä kova nuolemaan ihmisiä. Tai ainakin yrittämään. Se onkin saanut lempinimekseen Lipovits ja Slipoveri. Toinen koira Popo, on vastaavasti Popovits!


Mukavaa lauantai-iltaa! Taas sataa!

4 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Voihan Lipovits! Nassu kuulostaa kovasti samalle kuin Kerttu-sisko, varsinkin sen suhteen että koko ajan pitäisi olla putsaamassa ihmiskavereiden nassuja -ja tassuja myös!

Ihana tuo porraskäytävän seinä!

jori kirjoitti...

Sanni - nyt kimpsut ja kampsut kasaan ja äkkiä meillekin siivoomaan ;) Lipovits kuulostaa juuri meidän lipovitsilta. Kaameita lipojia koko koiruus sakki =) Mutta missä on kenkäkokoelma? Äkkiä postaamaan parhaat aarteet kenkägalleriastasi ja parhaat kenkienhankinta mestat. Teillä on niin hienoa sisällä, että ulkona ja mikä arkku - vauuuuu

Cheri kirjoitti...

Tekisi mieli rapsuttaa masusta! Sateisten päivien hyötykäyttöä on siivoaminen ja järjestely. Arkulla on varmaan monta tarinaa kerrottavana noin elläkkeellä, enää sen ei tarvitse matkustella.

pioni kirjoitti...

Ihana rapsutettava:)
Meilläkin asuu nyt kuukauden ikäinen kissanpentu, joka muuttaa kyllä pojan kaverille. Mutta kuinka ihana sitä onkaan helliä, nukkuukin mielellään sylissä.