perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kasvihuoneessa

Nyt on niin kuumaa ja tukalaa, ettei voi tehdä oikein mitään. Laahustelen pihalla edestakaisin ja kastelen. Minulla on kasvihuoneessa kaksi itse kasvattamaani munakoison tainta. Olen kuullut, että ne ovat jotenkin vaikeita kasvattaa. Omani kasvavat kasvattamatta ja pitkään molemmissa on ollut yksi tällainen kruunun näköinen nuppu.Tänään toisen nuppu oli auennut. Oh! Voiko olla näin hieno kukka?Niitä taitaa olla tulossa lisääkin. Ihan samaa tulekoo munakoisoja(en edes pidä niistä), kun kukat ovat jo noin kauniita.Kasvihuoneessa asuu sammakko tai kaksikin. Tänään tuolissa istuessani se kurnutti! Ja sitten minulla kävi tuuri ja sain kerrankin kuviin tuon asukin. Sen lisäksi, että hän on kovin ujo, hän on mitä ilmeisemmin myös äkäinen!


Mukavaa perjantaita!

14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana kurnuttaja <3 Jospa se on prinssi, joku kasvisprinssi? Ja varsin hieno ja kaunis kukka on munakoisolla.

Sanni kirjoitti...

Tällä mäellä on joskus sammakkoa pussattukin prinssin toivossa (tosin se en ollut minä) eikä silloin mitään prinssiä ilmaantunut. Josko se on sitten tuo : ) En kyllä pussaile, vaikka kuinka kurnuttaisi, vaikka onhan hän varsin komea!

Cheri kirjoitti...

Ihan kukan vuoksi voisi kasvattaa munakoisoa. Näyttää suurelta perunan kukalta, koisokasveja molemmat. Oletko kokeillut latva-artisokkaa, minusta sen kukinnot ovat kerrassaan upeita.

Jori kirjoitti...

Mikäs ihmeen salainen prinssi sulla siellä oikein on. Täälläkin on niin kuuma, ettei jaksa ku löhötä ja lueskella lehtiä. Komea on koisosi, kasvihuoneesi rinteineen ja tietysti prinssisi. Mullakin on semmosta marjanpoiminta allergiaa mut linkin delegoinu muut niitä poimimaan - aika nerokas idea nimittäin ;-) suosittelen

MariL. kirjoitti...

Pikkusen isompi sammakko mitä meidän puutarhassa on loikkinut :)

Minna Koho kirjoitti...

Minullakin munakoiso vain kukkii ja kasvaa. Munakoisot pitänee ostaa ruuaksi Prismasta. Vai osaisiko joku neuvoa miten kukista tuli munakoisoja?

Sanni kirjoitti...

Latva-artisokka siis listalle ensivuonna. Olikos niin, että Jori on niitä kasvatellutkin? Vai muistanko väärin?

Sanni kirjoitti...

Ai kun ois joku, jolle delegoisi. Nää mun kotimiehet ei kyllä moiselle korvaansa lotkauta. Tuo rinne on kyllä ihan kamalaa sotkua vielä. Oon sitä tänäänkin tuijotellu ja huokaillu, että jotain sille tarttis tehdä...

Leena K kirjoitti...

Minulla kasvoi jokunen vuosi sitten suopean lämpimänä kesänä pari munakoisoa kasvimaalla. Salaista menestysreseptiä ei ole tarjota; ostin taimet aika isoina hyväksi tunnetusta taimistosta.

Nyt kasvihuoneessa kasvattavat lehtiään latva-artisokat. Toivottavasti ne edes kukkivat.

Sanni kirjoitti...

Sitä minäkin vähän epäilen, samaa tekee vesimeloni. onkohan ongelma pölytyksessä. mie ehtisin vielä pölyttämään, mutta miten??

Piia kirjoitti...

Ihana sammakko! Jostain syystä olen ollut sammakoiden ystävä ihan lapsesta asti :)
Ehkä kukasta vielä tulee munakoiso, mutta on tosiaan kaunis ihan kukkanakin. Taas alkaakin tehdä mieli kasvihuonetta, jossa voisi kaikenmoisia kasvatuksia kokeilla.

elämäni matkat... kirjoitti...

Ihanasti napattu sammakkokuva!
Meille kissat toi juuri sammakon sisälle ja se ei ollut sitten yhtään mukavaa...

Sanni kirjoitti...

Voi sammakkoparkaa. Minua on surettanut kaikkein eniten kissojen tappamat sisiliskot ja linnunpojat.

Sanni kirjoitti...

Kasvihuone on kyllä osoittautunut loistohankinnaksi. Minäkin olen aina pitänyt sammakoista. Useita sammakkopatsaitakin on piiloteltu sinne tänne puutarhaan. Meillä on aina ollut paljon sammakoita :)