tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kuva-arvoituksia


Osaatteko arvata, mistä suloisesta kaupungista nämä kuvat ovat?


Aika tuntui kaupungissa pysähtyneen johonkin vuosien taakse ja kukkaistutukset olivat kauniisti soinnutettu vanhoihin rakennuksiin.


*


Oma arvuutteluni koskee tätä kärhöä. Purkin nimikyltti juurella väittää sen olevan Aljonushka, mutta en usko. Harmittavinta kasvienkeräilijän näkökulmasta ovat toivottomat nimisotkut. Kasvit osoittautuvat usein joksikin muuksi, mitä on hankkinut. Kaunis se silti on. Monet pienempikukkaiset kärhöt ovat minusta varsin viehättäviä. Tiedättekö te, mikä kärhö voisi olla kyseessä?Alakuvan kärhö on melko varmasti se, miksi myyjä sen on nimennyt. Oli tai ei, se muodostaa mielestäni kauniin yhdistelmän tulikukan kanssa.Laittakaahan arvuutuksia kaupungista! Arvon pienen yllätyspalkinnon arvailijoiden ja muidenkin tätä postausta kommentoineiden kesken 31.7. sunnuntaina klo 20.00.

16 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Loviisan raatihuone on kaunis rakennus:) Ja onkohan joku kärhö, josta en tykkäisi - ei nyt tule mieleeni, nimestä ei kyllä harmainta haiskahdusta?8] Arvontaan tahdon mukaan totta kai!

jori kirjoitti...

jä - jä - jätskiäää ja lo - lo - loviisaaa =) Veikkaampa täältä ku - ku - kuuumuuudesta. Meilläkin on tulikukat taimella ja ensivuonna toivonmukaan vaaleanpunaisia tulikukkia. Kärhösi ovat niin vietävän komeita

Satu kirjoitti...

Luulen, että tiedän kaupungin olevan Loviisa.
Nuo Tulikukat on todella ihania, mulla saattaisi teon alla olevalla kukkapenkkialueella olla tilaa juuri noille. Pitääpä tutkailla tarjontaa ja mahdollisuuksia täällä aika lailla pohjoisempana.

Maikki kirjoitti...

Meinasin ensin sanoa että Hamina, mutta pienen tuumailun jälkeen taidan itsekin kallistua tuon Lovisan puoleen...

Miia kirjoitti...

Lottoan myös Loviisaa :) Kauniita kuvia, ihana kesäisiä!

Cheri kirjoitti...

Kaunis Loviisahan se on. Sain uusia kärhöjen alkuja ja olen pähkääillyt minne ne laitan. Yksi kiipeää nyt kirsikkapuuhun ja toiselle taidan tehdä tuollaisen tuen kuin sinullakin on. Näyttävät upeilta!

Siirtolapuutarhuri kirjoitti...

Päädyin myös Loviisaan. Arpaonnea odottelen. Tuollainen jätskikin kelpaisi.

Kärhöissä on muuten sellainen hassu piirre, että terälehtien määrä voi vaihdella tosi paljon. Mistähän sellainenkin piirre johtuu.

Rva Pioni kirjoitti...

Loviisa. Tykkään Ville de Lyonista. Mulla oli se, mutta nyt ei ole muutamaan kesään ilmestynyt. Vielä taidan ensi kesän odotella ennen kuin ostan uuden.

pioni kirjoitti...

Voiskohan se olla "Walenburg", kärhösi siis.

Tiina kirjoitti...

Hienoja kuvia! Kuvat on otettu Loviisassa. Voisiko tuo kärhö olla Carmencita?

Sanni kirjoitti...

Voisi kyllä, mutten ole varma. Pitää tutkailla opuksia. Kiitos vinkistäsi.

Sanni kirjoitti...

Tilasin Börje Frin kärhökirjan ja toivon sen tuovan jotakin valaisua asiaan. Etsin kuitenkin huomenissa Carmencitaa toisesta Clematis-kirjastani! Kiitos vinkistä.

laura kirjoitti...

minä en tuosta kaupungista tiiä mittään, olisin veikannut tammisaarta.... Sofianlehdon sivuilta katselin tästä linkistä: http://www.sofianlehto.com/index.php?lang=FI&page=PRODUCT_LIST&category=3
kärhöjä, ja veikkaan myös Walenburgia, Alionuska se ei ainakaan ole, minunkaan mielestäni, alionuska on perennamainen kärhö ja tuo walenburg ainakin näyttäisi olevan viinikärhö. nuo on kyllä kärhöjen kohdalla harmillisen yleisiä nuo nimivirheet, itsekin luulin ostaneeni president- kärhön joskus, ja sainkin tavallisen alppikärhön... ihania ne kyllä on silti kaikki.
niin ihanaa täällä sinun blogissa!

solveig kirjoitti...

Mä olisin veikannut täältä kauempaa Porvoota, mutta en olekaan käynyt Loviisassa kuin kerran myöhään illalla. Harmi. Kumpaakaan kaupungeista en siis tunne.

Jos tänne Pohjanmaalle on joskus suunta, samaa tunnelmaa on Kristiinankaupungissa, Pietarsaaressakin ja Uusikaarlepyyssä. Kokkolan puukaupunginosasta onkin kirjoitettu pitkin kesää asuntomessujen takia.

Piia kirjoitti...

Loviisan tunnistan, mutta kärhöä valitettavasti en :)

hanna-mari kirjoitti...

olipas tutun näköistä kuvissa. viime viikonloppuna tuli vierailtua paikassa nimeltä loviisa ja siellä näytti aivan samalta. :)