maanantai 1. elokuuta 2011

Tervetuloa elokuu!

Lomani on ihan kohta lopuillaan ja kaipaan jo työihmisiä ja työtäni. Ajatukseni harhailevat tämän tästä työmaalle.  Olemme oikeastaan olleet tekemättä mitään ihmeellistä ja silti tehneet paljon. Ainakin olemme herkutelleet.Kaikkien tulisi kokeilla crème brûléeta. Linkin reseptistä poiketen olen pitänyt uunissa kauemmin ensin 150 asteessa, sitten reilussa sadassa n. 1,5 h.


*


Sääolojen muututtua suopeammiksi sain viimein puuhastella kasvihuoneessa. Hätääntyneet sammakot (niitä on ainakin kaksi) pomppivat sinne tänne ja luulivat varmasti maailmanlopun tulleen. Siirsin ulos huonoksi menneen (?) sinisateen, joka näyttäisi tekevän kuolemaa. Suuri ruukullinen ylikasvanutta rucolaa lähti myös pois ja vesimeloni parka heivattiin kylmästi pihalle. Vesimelonin tulisi varmasti kasvaa kompostimaisessa kohopenkissä. Nyt se on ollut suuressa korissa samettikukan kanssa ja tekee vain loputtomasti kukkia longertaen pitkin lattioita. Se ja kelloköynnös valtaavat pian koko kasvihuoneen, kuten taikurinhatusta kasvaneet köynnökset muumitalon muumitarinoissa.Laitoin pelargonioille hyllyn ja hyysäsin niitä muutenkin. Pienilehtinen basilika on aivan mahtava yrtti. Olen jo mielessäni suunnitellut ensi kesän kasveja ja se kuuluu ehdottomasti listalleni. Tomaatteja ei tarvitse olla ihan noin paljon kuin nyt. Munakoisot tuskin ovat satoisia, vaikkakin kauniita. Chileja saisi olla enemmän.  Toivon etteivät pelargoniat valloita koko huonetta. Niitä on niin vaikea vastustaa.Laitoin suuren laakean savilautasen sammakoille kylpyastiaksi kurkun varjoon. Olispa hauskaa nähdä sammakko kylvyssä!Satoakin on saatu. Kasvihuonekurkut kasvavat hirmukyytiä.Varjostusverhot roikkuivat ikävästi kasvien päälle, mutta ilman varjostustakaan ei satoni  voi oikein olla. Keksin virittää verhot bambukeppien avulla ulkopuolelle.Eivätkä ne näytäkään ihan kamalilta. Nyt ne eivät vie sisällä tilaa tai loju helmat maassa mutaantumassa.Lupaamani arvonta suoritettiin eilen asiaankuuluvin menoin. Melkein ekaluokkalainen suoritti arvonnan ja nosti kulhosta Tiinan kommentin. Kuvissa tosiaan oli Loviisa, johon aion retkeillä vielä uudestaankin TÄHÄN ihastuttavaan tapahtumaan 27.-28.8.2011.


Tiina, laitathan osoitteesi sähköpostiin villipiha@luukku.com, niin postitan sinulle puutarha-aiheisen kesälahjan.


Sain keväällä naapurista mahtavan, ikivanhan daalian juurakon. Tämä kuva ei tee oikeutta mielettömän violetille värille. Yritän kuvata paremmin se hehkua toiste.


Hyvää elokuun ensimmäistä viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

ulla kirjoitti...

Aivan ihania kuvia Kiitos Sanna!!!

Sä oot mestari!!!

Iris kirjoitti...

Upean näköinen crème brûlée! Minulla ne eivät ole koskaan onnistuneet, mutta pitää ehkä koittaa uudestaan...

Sanni kirjoitti...

Vesihaude on bruleen salaisuus. Itse laitan uunipellin ja sen uunin ritilän päällekäin samaan uraan uuniin ja täytän pellin vedellä. Bruleevuuat voivat olla ritilän päällä eivätkä ole vedessä, josta ne on vaikea nostaa. Ja 1,5 h puolessa välissä lämpötilaa pienentäen, niin ei voi epäonnistua!

Cheri kirjoitti...

Kuulostaa namilta, pitäisikö kokeilla tuota herukkua. Sinulla on käynyt hyvä onni kun olet saanut sammakkopariskunnan pitäämään haittaötökät poissa kasvihuoneesta. Ne varmasti arvostavat kylpyammetta :)

Irene kirjoitti...

Loma on tehnyt tehtävänsä jos nyt töihisi halajat. Toisaalta voi myös todeta, että sinulla on varmasti haasteellinen ja mielenkiintoinen työ, kun sinne jo kaipailet.
Kasvihuoneessa kaikki kasvaa kovaa kyytiä. Vähän viileämmällä säällä siellä pystyy jo vähän aikaa kerrallaan työskentelemään.