maanantai 4. heinäkuuta 2011

Pretty in pink

Puutarhani on muuttunut melko vaaleanpunaiseksi.Ei ole myöskään epäilystä, miksi puutarhaani kutsutaan villiksi pihaksi. Se on hallitsematon ja kuriton, villiintyy tässä kohtaa kesää väkisinkin vaikka taistelisin. Olen kyllä ollut huono taistelija, koska ensin oli liian kuumaa, sitten liian kylmää ja märkää ja sitten taas kuumaa. No, rikkakasvien mielestä se on juuri ihanteellista menoa. Sää sekä puutarhurin huono kitkemismotivaatio ovat  luoneet vesiheinälle, vuohenputkelle, rönsyleinikille, peltokortteelle, elämänlangalle ja kaikenmaailman turhuusheinille oivat olosuhteet. No, voin kertoa roskaväelle, että ilakointi loppuu nyt. Tänne on turha tulla hoviväkeä kiusaamaan ja kuristamaan. Ensin pelastettiin...ei suutari Andersson vaan arvon Rouva Ewelina. Ewelina ehdottomasti on yksi kauneimpia pioneitani ja kukkii myöhään.
 


Myskimalvat leviävät niin, että niitä joutuu rajoittamaan joissakin kohdissa. Myös Harmaamalvikkeja on paljon.Toinen varsin kaunis pioni on yllä oleva Do Tell. Nukkapähkämö sopii seuraan erinomaisesti.


Huomenna jatkuu raivaus. Yläkuvasta voi pongata asiaankuulumattomia lehmuksen versoja sekä takiaisia. Etelän ruusuruoho leviää myös rikkaruohomaisesti ja sitä pitää ojentaa pysymään omilla alueillaan. Oi puutarha ja oi kesäloma!! Toivon sopivaa puutarhurointisäätä, puolipilvistä ja kepeää tuulta. Lämpötila siinä hieman yli kahdenkympin. Palataan!

5 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Ah ja voi ♥ Pionit, sormustinkukat, malvikit... Viis rikkaruohoista!

Cheri kirjoitti...

Muutin aikoinani vuohenputki-juolavehnäviidakkoon. Raivaus on tuottanut tulosta, mutta villeys vaanii koko ajan ympärillä. Kukat esittävät kuitenkin pääosaa ja osaavat nekin villiintyä.

jori kirjoitti...

Samaa säätä täällä toivelistalla. Joskus sitä suorastaan unelmoi tuosta asteesta - kukat kylväytyvät itsestään ja puutarha villiintyy, mutta vielä on pitkä matka. Puutarhasi näyttää niin kovin kovin vehreältä, runsaalta ja ryöväisin oitis nuo pionisi, jos asuisimme lähempänä ;) Täällä on niin läkähdyttävää jo toista viikkoa, muu Suomi ukkostaa ja sataa niin täällä paahtaa + 30 ja yli - Ugh - sietämätöntä

Irene kirjoitti...

En ihmettele, että rouva Eweliina oli ensimmäiseksi pelastettavien listalla. Do tell on myös viehättävä koketeeratessaan nukkapähkämön rinnalla.
Kaatunut suuri runko antaa tunnelmallisen taustan puutarhan kaunottarille - sekä kesyille että villeille!

RosaG kirjoitti...

Löysin vasta blogiisi - ja hienoon puutarhaasi. Luonnehtisin omaa puutarhaani myös 'villiksi'; olen tarkoituksella valinnut pihaan 'vanhoja' perennoja, jotka helppoina kasveina leviävät varsin vallattomasti. Rikkaruohojen kanssa olen yrittänyt pärjätä, mutta nyt tuntuu, että ne (ja myös maahumala) vievät voiton. Ihania nuo kuvat pioneistasi - minulla kuvat pioneista eivät jostain syystä onnistu..