perjantai 26. elokuuta 2011

Kenkää tuli!

Olen viimevuosina tullut varsin hyväksi kenkiin tuhlaajaksi. Ehkäpä siksi, että kenkien osto ei aiheuta  tuskaa levenneestä ahterista samoin, kuin vaateostosten tekeminen. Tunnustan, ettei minulla ollut ennen tätä kesää yksiäkään balleriinoja! Oikeasti, mikä puute!Mustat Wondersin, eläimelliset Ballerina Closetin ja vaaleat Tamariksen. Edullisimmat Tamarikset ovat parhaat ja "olemattomimmat" jalassa. Eläimellisille kävi eläimellisesti, kun kuriton Nassu Lipowitz söi toisesta sisäpohjan. Onneksi ei koko kenkää, niin suutari voi ehkä pelastaa kenkäparan vielä.Tykkään selkeästi naisellisistä kengistä. Vaatteet eivat saa olla värikkäitä tai hörselöisiä, mutta kengissä voi olla melkein mitä vain. Olen yrittänyt harjoitella käyttämään korollisia kenkiä. Punaiset Ois:n ihanat remmikorkkarit ovat huonot jalkaan, mutta niitä on pakko välillä käyttää, ruskeat ovat ihan kohtalaiset arkikorolliset Marco Tozzit ja Violetit jalassa aivan ihanat El Naturalistat, joita voi käyttää vaikka jokapäivä. Naturalistojen lesti on jalkaani ehkä hiukan leveä, mutta pidän niiden rouheasta suunnittelusta.Hinta ja mukavuus eivät aina kulje ihan käsi kädessä. Yläkuvan Mjus:n mielestäni maailman ihkuimmat nilkkurit ovat kamalat kävellä yhtään pidemmälle kuin kotipihassa ovelta autolle.Toivon, että hyvä suunnittelu takaisi näissä jotakin muuta. Chie Miharan Bacardi-18-remmikorkkarit olivat valtavassa alessa Brandoksella.Irrecular Choicen kengissä on jotain aivan vastustamattoman hulluttelevaa. Nämä löytyvät Heppo.fi:stä.


Kenkien ostaminen nettikaupoista on yllättävän vaivatonta. Molemmat edellä mainitut toimittavat ilmaiseksi ja palautuskaan ei maksa. Valikoimat ovat huikeat eivätkä pikku-kaupungin kenkäkaupat pärjää siinä mitenkään. Kannattaa rohkeasti kokeilla. Pelkään, että olen kohta ihan Imelda. Tosin en oikeasti tunne kuin yhden Imeldan ja hän ei kenkiä tarvitse (kuva alla).


Tietävätköhän nuoremmat kenkähulluttelijat mitään Imeldasta? Minulle vain tulee Imelda mieleeni aina kaikkien kenkäfriikkien äitinä. Asiaa uutisoitiin ilmeisen rajusti aikanaan:


Lainaus Wikipediasta: "Imelda Remedios Visitacion Romualdez-Marcos on Filippiinien entisen yksinvaltiaan, Ferdinand Marcosin leski ja poliittinen vaikuttaja, josta käytettiin nimitystä "teräsperhonen". Marcos on kiistelty persoona kotimaassaan. Hän on kuuluisa kenkäkokoelmastaan, jossa oli 3 000 paria kenkiä."Muistan nähneeni lehtikuvia hurjista kenkäkokoelmista. Jos olisi ihan älyttömästi rahaa, niin ostaiskohan sitä sittenkään 3000 paria kenkiä? Epäilen.


 

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Muistan hyvin nuo Imelda-uutiset. Ihania kenkiä sinulla, ja ballerinat ovat mukavuudessaan sekä monipuolisuudessaan vertaansa vailla - nehän käyvät niin hameiden kuin housujen kanssa. Ja ovat mukavatkin vielä. Niillä jaksaa kävellä turistinakin vaikka kuinka ja silti näyttää ihmiseltä (vrt. jos jalassa olisi esim. Birkenstockit, vaikka olisi kuinka mukavat niin en todellakaan kehtaisi näyttäytyä ne jalassa jossain kaupunkilomalla).
Mutta netistä en uskaltaisi tilata kenkiä, miten silloin voi tietää, istuuko lesti? Se on niin olennainen asia, muutenhan kengät jäävät kaappiin kun niitä ei voi käyttää. Vai käytkö ensin jossain sovittamassa ko. valmistajan lestiä?

Sanni kirjoitti...

Tuuripeliä se on sen lestin kanssa. Mutta näissä liikkeissä voi kengät maksutta palauttaa, jos ne eivät käy. Nuo Mjusit olisi pitänyt, mutten raaskinut, kun ne näyttävät niin ihanilta. :)

elämäni matkat... kirjoitti...

Oon tilannut monet kengät netist, vaikka asunkin isossa kaupungissa. On niin kiva rauhassa kotona sovitella ja esim el naturalistoja on netissä myyttävän paaaljon enemmän malleja.
Kivoja kenkiä sulla, varsinkin balleriinat pisti mietityttään että miksi niitä en omista.

Sanna kirjoitti...

Imelda Marcos! Kaverien antama lempparinimi mulle :D Kenkiä on kuulemma vähän liikaa. Ballerinat on kesän ykköskengät, niitä on monta paria. Syksy kun tulee, säälittää hylätä ystävät ja viedä varastoon. Redfootin ballerinat on muuten parhaat kaverit, jos laittaa tuollaiset kauniit katsella, karmea kävellä kengät joskus jalkaan. Ne menee pieneen tilaan ja voi vaihtaa kengät tarvittaessa :)