perjantai 2. syyskuuta 2011

Lukijatoive 1

Kyselin puutarhapostausaiheiden perään ja aktiiviset lukijat toivoivatkin jotain. Lupaan toteuttaa lukijatoiveita syyskuun aikana ja niitä saa laittaa kommenttilaatikkoon lisääkin. Olen ostanut VASTA nyt muutamia kukkasipuleita. Pari tilaustakin on vetämässä, mutta tässä esimakua, kun sipulimopo karkasi eilen ruokaostoksilla.


Kuvan sipulit edustavat sipulikukkien värimaailmaa, jota lisään joka syksy. Negrita, Queen of the night kuuluvat vakio-ostoksiin, samoin valkoiset ja vaaleanpunaiset tulppaanilajikkeet. Laukat olivat edullisia ja hauskannäköisiä. Narsisseja meillä on vähän, koska en ole onnistunut niiden kanssa. Narsissit haluaisivat ilmeisesti olla savisemmassa maassa. Tulppaanit ovat menestyneet aina hyvin , vaikka monet tuskailevat niiden kanssa. Puutarhamaani on multavaa ja vesi ei rinnetontilla seiso. Myyräkanta on pysynyt kurissa luullakseni naapurinmiehen "kissanviljely"-tapojen vuoksi. Lähialue on varmasti kolmenkymmenen kissan reviiri, joten siinä eivät myyrät pääse hillumaan.Irroittelin ensikertaa aivan uudessa värimaailmassa.Koska kelta- ja punasävyiset kukat ovat saaneet puutarhasta oman alueensa, voin hankkia sinne myös herkullisia sipulikukkia. Tuo Brown Sugar on minusta aika mahtava! Ja onhan myös hauska nimi tuo Blushing Apeldoorn. Ihanasti punastuu reunoiltaan. Perinteistä keltaista Apeldoorniakin voisin hankkia.


Ne pääsevät tälle alueelle. Pitkässä pohjoisrajan penkissä on keltaista, oranssia, punaista, valkoista ja hieman sinistä. Pinkit ja lilat eivät kuulu tälle alueelle. Paitsi nuo krookukset valitsi lapsi ja ne istutetaan "hiekkalaatikon" viereen.
 

Aurinkoista viikonloppua! Kertokaa, mitä haluaisitte blogissa nähdä?

5 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Älä yllytä! Sipuli mopo alkaa jo ryöstäytyä käsistä. : ) Aina kun näkee kauniin sipulikukan kuvan nousee halu. Mutta voiko kukkia olla liikaa?

Johanna kirjoitti...

Ihanien puutarhakuvien lisäksi olisi kiva nähdä pitkästä aikaa kuvia sisältäkin kauniista kodistanne.
Olen saanut blogistasi paljon inspiraatiota pihahommiin, tosin paaaljon pienemmässä mittakaavassa. Sipuliostoksilla tahtoisin löytää valkoista laukkaa ja lisää valkoisia ja tumman pinkkejä tulppaaneja.

Sanni kirjoitti...

Kiitos! Sisäkuvia alkaa varmasti tulla näin syksyn tullen.

Sanni kirjoitti...

Ei voi, ei kukkia ole koskaan liikaa...

Irene kirjoitti...

Valko-vaaleanpunainen-lila -väriyhdistelmä on klassisen kaunis ja ehkä vähän eteerinenkin.
Mutta minusta varsinkin näin syksyllä nuo lämpimät oranssi-puna-keltaiset värit ovat herkullisia.