keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Vikaa päässä

Rakastan järjestelemistä. Olen kova sotkemaan, mutta mieluusti pitäisin kaiken järjestyksessä, omilla paikoillaan, aakkostettuna, nimettynä ja värikoordinoiduissa pinoissa. Pohdimme tätä naisten kanssa töissä. Tulimme siihen tulokseen, että vikaahan on järjestelijän päässä!


Järjestely on tietynlaista kontroillointia. Ehkä oma sisäinen järjestys säilyy parempana, kun järjestelee ulkoisia asioita. Kirjoittaa kenties pieniä, kauniita lappuja laatikoiden kylkiin: Joulukoristeita, Vyöt, Tarroja, Valkoisia lankoja, Punaisia lankoja jne...


(Pahoittelen huonoa kuvanlaatua. Valo on niin kovin vähissä)On järjestely myös esteettinen kysymys. Pinot ja rivit ovat kauniita. Miten palkitsevaa on katsella juuri järjesteltyä vaatekaappia? Kaikki viikattuna, värien ja käyttötarkoituksen mukaan, oih!Kaikenlaiset säilytyslaatikot ja purkit sekä laatikostot ovat ihania.Kaikella tulisi olla paikkansa.Disneyn Klassikot ovat toki numerojärjestyksessä, mutta valtavan kirjamäärän aakkostaminen osottautui vaikeaksi, etenkin kun kirjoja tulee kokoajan lisää. Kirjojen aakkosjärjestys on kyllä suuri haave. Joillakin ovat kuulemma maustepurkitkin aakkosjärjestyksessä. Niin pahaa vikaa päässäni ei ole - vielä.Luulen, että lapseni on perinyt osan tätä vikaa. Hän innostui valtavasti kynien järjestämisestä. Minä teroitin kaikki puukynät.Terävät puukynät hivelevät silmää punaisessa purkissaan. Lapsen oli pakko dymottaa purkkeihin kyltit. ihan kuin muuten ei näkisi mitä purkissa on? Tosin mieheni on epäillyt, että mina saattaisin dymottaa astia- ja vaatekaappien reunat täyteen kylttejä: JUOMALASIT, VIINILASIT, MATALAT LAUTASET, SUKAT, PITKÄHIHAISET...Aika houkuttelevaa.......Sitten, kun päivän järjestelyt on järjestelty, on mukavaa istua sohvalla maistelemassa glögiä. Monet glögijuomat maistuvat erinomaisilta terästämättä.Huomenna järjestän lisää!

8 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Jestas - tussit ja puuvärit eri purkeissa!
Sinä todella pidät kaikki asiat järjestyksessä.

Cosmos kirjoitti...

voi ei, mutta disneyt on väärässä järjestyksessä...8,10,9... =)
Itsessäni olen huomannut että kun luulen menettäväni kontrollin tilanteesta, alan järjestelemään asioita. =)
Ihanaa marraskuuta sinulle!

metsätonttu kirjoitti...

Voi ihme sentään! Hyvältä näyttää. Alkoi vain niin kauheasti naurattamaan, kun minä olen yrittänyt pitää eri lajin kirjallisuutta eri hyllyillä ja meillä niitä kirjahyllyjä on joka huoneessa.Minun järjestykseni. Järjestystä halusi poikanikin, sanoi, että nyt hän kyllä kirjoittaa kaikki kirjat aakkoshakemistoon koneelle. Ei jaksanut kuin pari tuntia koneella sitä tehdä. Luovutti.

Mutta järjestys se olla pitää, rauhoittaa kummasti!

Sanni kirjoitti...

Apua! Joku on sotkenut Dineyt!! ;)

sarp kirjoitti...

Toi piparkakkumuottipurkki on söötti.
Minäkin tykkään järjestellä ja lajitella, se on jotenkin rentouttavaa.

Cheri kirjoitti...

Rakastan järjestystä, se tuo rauhallisen olon. MUTTA pystyn tarpeen tullen elämään myös kaaoksessa, kunhan tiedän että se on väliaikaista. Itseasiassa järjestys tarvitsee kaverikseen hieman huolettomuutta. Kirjat ovat ihan mahdottomia, ne sikiävät itsekseen hyllyissä eivätkä lopulta mahdu minnekään.

Sanni kirjoitti...

Siis miten ne niinku vois olla samassa purkissa? Kaaos! Sisäinen Vilijonkkani kiihtyy moisesta ajatuksesta :)

elämäni matkat... kirjoitti...

Jos kovasti homma himottaa niin tervetuloo vaan meille, täällä olis työsarkaa! Kateeksi käy sun vaatepinojasi kun ne on niin kauniit.