perjantai 2. joulukuuta 2011

Toinen päivä, 22 yötä jouluun

Meille on muodostunut joulukirjoihinliittyvä perinne. Kaikki jouluun liittyvät kirjat laitetaan esille ja luettavaksi. Aivan kuin se helpottaisi lapsen(kin) joulunodotusta.Tämä kirja ansaitsee erityismaininnan, koska sitä luetaan ympäri vuoden. Kyse ei olekaan joulutontuista vaan tontuista ylipäätään. Rien Poortvliet on kuvittajan aivan huippuluokkaa. Meiltä löytyvät myös hänen mahtavat  ja informatiiviset kirjansa Noan arkki ja Hau Hau oma koirani. Jos nämä kirjat jossakin antikvariaatissa tapaatte, niin kehoitan ostamaan heti.Suurta Tonttukirjaa myydään kirjakaupoissa edelleen.Huikean kaunis kuvitus on mylös Rudolf Koivun Joulukirjassa.Ihana selailtava on  melko uusi kirja Oi ihana joulukuu, jossa valmistaudutaan jouluun. Uusin joulukirjani on Tammelta lahjaksi saamani Mysi Lahtisen Joulu. Ehdin sen verran selailla kirjaa, että löysin sen, ehkä tärkeimmän luvun.Odotan Joulun aikaa, mutta myös sen kääntämää uutta lehteä. Tammikuussa sydäntalvella päivä alkaa hiljakseen pidetä ja siemenkatalogit ilmestyvät postilaatikkoon. Siihen ei ole kuin kuukausi. Sitten alkaa hitaasti kiihtyvä liuku kohti kevättä.


Tämä kirjanlukupaikkahan on selvästi myös jotenkin jouluinen.


 Kesän kuvissa tuntuu nyt olevan hirveästi voimaa ja väriä.

5 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Hyvä tuo uus banneri! Ihanan talvinen. Meilläkin luettiin aina tuota tonttukirjaa. Yhtenä jouluna maalasin sen pohjalta joulukortitkin :)

Sanni kirjoitti...

Kiitos Johanna. Kuva tietysti viime talvelta. Onhan se satumainen tuollainen maalaismaisema. Vaikkakin tämä säätilä kuraisuutta lukuunottamatta on paljon helpompi jo energiataloudellisestikin. Silti olisi kiva, jos jouluna olisi lunta.

Sanni kirjoitti...

Tonttukirjasta vielä. M inä tein yhtenä jouluna yli kymmenen vuottasitten keramiikka tonttuja tuon kirjan mallin mukaan. Äidilläni oli pitkään nakutontut takanreunalla.

Johanna kirjoitti...

Oh! Kuulostaa ihanalta.

pioni kirjoitti...

Meillä myös joulukirjat otetaan esiin joulukuun ajaksi ja sitten niitä säilötään taas seuraavat 11 kuukautta.
Oma suosikkini on Kanelin ja kuusen tuoksua, joka on joulukalenteri, joka päivälle omanlaisensa juttu. Ja luen tuota kirjaa jo varmaan viidettä vuotta:)