lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kasvihuonearvonta!

Lunta sataa eikä uskoisi, että termisen kevään alkuun tulisi olla  3 vuorokautta. Kasvihuoneessa sisällä on kevät jo. Ostin kasvihuoneeni viime keväänä Kivikankaalta. Se on 12 neliöinen, lasinen Juliana Premium, harmaalla rungolla.
Kivikankaalla oltiin niin ystävällisiä, että he antoivat arvottavakseni hienon palkinnon. 1.4. arvon kommenttien jättäjien kesken Kasvihuoneen kattoluukun automaattiavaajan. Kasvihuoneen tilaaminen Kivikankaalta oli helppoa ja sain paljon neuvoja kasaamisvaiheessa esiin tulleihin pulmiin. Heiltä on mahdollista saada myös maksullinen pystytyspalvelu, mikä ei ole yhtään hullumpi ajatus sekään.
Kasvihuoneen kasaaminen on  melkomoinen prosessi. Perustuksien teko kannattaa suorittaa huolella. Ja ohjeita kannattaa oikeasti lukea :)
Linkitän tähän aiempia postauksia kasvihuoneesta, koska tänään valo on kuvaamiseen aivan kurja:

  Minulle kasvihuone on paljon muutakin kuin kasvattamo. Se on kaunis osa puutarhaa. En ymmärrä, miten olen tullut toimeen ilman.

Osallistukaa arvontaan! Automaattiavajaa on loistava, mielestäni pakollinen väline jokaisessa kasvihuoneessa. Minulla on avaajat kaikissa neljässä luukussa ja oli hienoa, kun ei tarvinut pelätä kasviparkojen läkähtymistä vaikkapa työpäivän aikana. 


Toteuttakaa ihmeessa unelmanne omasta kasvihuoneesta!33 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Automaattiavaajat ovat suunnitteilla, joten koetan onneani! Olen todennut saman; miten pärjäsin ennen ilman kasvihuonetta? Itselleni siitä on tullut lähes terapeuttinen paikka, jonne kipaisen aina, kun tunnen tarvitsevani latausta.

Eiju kirjoitti...

Kasvihuoneesta haaveillen! Osallistun mielelläni arvontaan! Meillä olisi ikkunalasit valmiina hankittuna kasvihuonetta varten, mutta suunnitelmat jäissä tällä haavaa. Helpompi olisi valmis kasvihuone kuin alkaa rakentamaan sitä itse...mut katsotaan :).

Mari kirjoitti...

Kasvihuone tosiaan pitää saada. Arvonnassa mukana, jos voittaisi luukun ensin :)

Mie vaan kirjoitti...

Kyllä näin on, ilman kasvihuonetta ei kertakaikkiaan voi tulla toimeen. Tänään istuin aamuvuoron jälkeen kasvihuoneessa, ihailin narsisseja ja join kahvia,lopulta oli pakko poistua kokkaamaan...tulis nyt se kunnon kevät jo :D
ps. automaattinen avaaja on kätevä, paitsi kunnon helteellä iskevässä ukkosmyräkässä.

vaalean vihreää kirjoitti...

Haaveilen kasvihuoneesta, sellaiselle olisi jo ihan sopiva paikkakin. Eli arvonnassa mukana.

Maija kirjoitti...

No kasvihuone löytyy, joten tuo voisi olla tarpeen, käykö se, niin, kuin malliin, kuin malliin? Mulla ihan perus alumiinirunko & lasit kasvarissa. Mutta MUKAAN ATVONTAAN siis!
Haluaisin isomman ja useammankin kasvihuoneen; yksi voisi olla semmoinen vanhoista ikkunoista tehty oleilu kasvihuone, myös sellainen puolikas pallo kasvihuone olis aika hauska lisä ja sitten talvipuutarha talon kylkeen. Näistä voin siis haaveilla, tällä haavaa ei budjetti salli ja tonttikin olis liian pieni noille.

Kaisahe kirjoitti...

Voi miten ihana olisi oma kasvihuone :) Osallistun!

Tiina kirjoitti...

Piti vaan tulla kommentoimaan, että vitsit miten ihanan tuuheat helmililjat ja niin hienot noissa saviruukuissa. Älä huomioi tätä kommenttia arpoessasi, koska eivät taitaisi sopia meidän omatekoiseen huoneeseen. Mukavaa viikonloppua!

Mari kirjoitti...

Kasvihuoneprojekti on meneillään, joten avaaja olisi tervetullut :)

Mira kirjoitti...

oi, mukana arvonnassa! haavena täälläkin kasvihuone!

-sari- kaunista elämää kirjoitti...

Heissan, voin uskoa ettei ilman kasvihuonetta tule toimeen, jos sellaisen on saanut. Omaan pihaan ei mahdu huonetta millään, mutta palstalle haaveilen saavani sen vielä joskus.
Juliste löysi perille, kiitos! Nyt on haussa kehykset sille.
Leppoisaa viikonloppua!

Karolina kirjoitti...

Tämäpäs hyödylllinen arvonta, jospa vielä voittaisi- Viime kesänä ei ollut automaatti avaajaa ja en oikein tajunnut että liika kuumuus on haitaksi...

Mukana siis! Onnellisia päiviä kasvihuoneen kanssa ja muutenkin puutarhassa !!!

Tarja kirjoitti...

Hieno tuo kivetys kasvihuoneesi ulkopuolella. Sellainen pitäsi laittaa omaanikin, olisi siistimmän näköinen.
Hyvää sunnuntaita ja kesäajan alkua!

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Oih ja voih huokailee. Olishan se alku jos sais avajaan vaikka ei ole edes niin paljon maata että mahtuis kasvihuone. Ehkä jätän sen kuiteski niille jotka oikeasti tarvitsevat sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta; koko päivän oon tallustellut pihalla ja miettinyt parasta paikkaa kasvihuoneelle. Eilen käytiin Turun puutarhamessuilla ja iski melkoinen kipinä. Onko tää nyt ihan jotain kohtaloa...

- Elma -

Anonyymi kirjoitti...

Mukana arvonnassa:)
Kasvihuone on meillä siirtolapuutarhamökillä, ja sen ansiosta meillä on vuosittain mieletömät tomaattisadot! (olen täydellisen tomaattiriippuvainen;)
Mukavaa viikkoa! Ritva

Jenni kirjoitti...

Pelonsekaisin tuntein odotan lumien sulamista, jotta pääsen näkemään kuinka monta ruutua on talven aikana särkynyt. Muutossa otimme kasvihuoneen mukaan, mutta emme sitä ehtineet syksyllä kasaamaan.

Voi kun saisin omaamme noin valtavan kauniin lattian!

kanatarha kirjoitti...

Kaunista! Ja mukaan arvontaan. :)

Kamomilla kirjoitti...

Kasvihuone on meilläkin rakenteilla tälle kesälle. On siinä omalla tavallaan aikamoinen projekti, mutta odottelen niin, että saan tomaatintaimet ja kurkut sinne kasvamaan. Niin ja sadesäällä sisällä kahvittelu sateen ropinaa kuunnellen on ihana kokemus varmasti myös...Olen mielelläni mukana arvonnassa, tarvetta palkinnolle meillä on kyllä!

Pirpana kirjoitti...

Kasvihuone on minullakin, vaan automaattiavaaja puuttuu. Olen mukana arvonnassa.

Puutarhapörriäinen kirjoitti...

Oma kasvihuone olisikin ihan unelma!

Vuokko kirjoitti...

Kasvihuone on jo pihassa, mutta sellanen halvempi versio. Joku kesä vielä laitan isomman ja sellaisen, missä onnistuu taimikasvatuskin.
Automaattiavaajaa tarvis jo nykyiseen eli mukana arvonnassa ollaan :)

sylvi kirjoitti...

Kokeillaapa onne jospa saisin automaatti avaajan kasvihuoneeseemme..
.

Verstaalla kirjoitti...

Tahtoo mukaan arvontaan! Tomaatintaimet ovat jo alulla.

Verstaalla kirjoitti...

Tahtoo mukaan arvontaan! Tomaatintaimet ovat jo alulla.

-Marika- kirjoitti...

Mukana arvonnassa. Ihana ja inspiroiva blogi sinulla <3

pioni kirjoitti...

Kokeillaanpa taas, onko onnetar puolellani. Siis se pikkuapulainen:)
Juliste on muuten ihana!

HA kirjoitti...

Mukanan arvonnassa! Sinulla on hieno blogi, olipa kiva löytää tänne!
- HA/ cameragardening.com

Anonyymi kirjoitti...

Ei avaudu muuten noista vanhoista linkeistä 3 viimeisesssä kuvat... ainakaan mulla (ekoissa avautu).

Osallistun arvontaan. Pihaa ei oikeestaan vielä ole, kasvihuone on tekeillä ja tomaatteja sinne ainaki pitäis saada.

omuus kirjoitti...

Oi, kasvihuone on unelmani! Asumme vanhan omenapuutarhan tontilla, ja yritän elvyttää vanhaa kasvustoa rinneniityllämme, samalla autetaan pölyttäjiä. Tällä hetkellä pienen asuntomme valtaa ei-niin-kätevät-miniatyyri-kasvihuoneet :). Ihana blogisi inspiroi!! terkuin Omuuden Annina

tiiti66 kirjoitti...

Osallistun arvontaan. Kasvihuone on vasta suunnitteilla mutta kattoluukun avaaja on kyllä ihan ehdoton hankinta sinne.

Silmukatti kirjoitti...

Jokohan tämä kommentointi onnistuisi... Eli ehdottomasti mukana arvonnassa. Omasta viime kesänä valmistuneesta lasipalatsistani kun puuttuvat vielä automaattiaukaisijat. :)

Miquel kirjoitti...

Ensimmäinen kasvihuone rakenteilla ja googlettelulla tuli tällainen vastaan. Mielenkiintoinen ja kevyt blogi hienoine kuvineen, seurantaan menee! :)