sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kasvihuoneen alkumetrit

Tässä hieman kuvia kasvihuoneen kasaamisen alusta. Kasvihuone tuli paikalle, jossa maa on sorapitoista ja paikalla kulkee myös salaoja. Routiminen kohdassa on varmasti melko vähäistä, mutta silti pohjatyöt oli tehtävä huolella.
Paikalle tuotiin tasoittamisen ja juurien ym. poistamisen jälkeen uuttaa soraa. Kasvihuoneen perustan jaloille kaivettiin puolimetria syvät kuopat, joihin laitettiin jalkojen valua varten muoviset putken pätkät. Valun kuivettua soraa tuotiin lisää ja  aluetta tasoitettiin vatupassin avulla. Vatupassi ja mitta ovat tässä kohtaa, lapion ja kaivuuvoiman ohessa tärkeimmät työvälineet. Perustan on oltava täysin suorassa ja risatimittojen juuri tasan.

Ladoin tiililattian ennen seinien pystytystä ja etenkin ennen lasien laittoa. Rungon kasaamisvaiheesta ei ole kuvia. Luulen, että siksi, koska minun käskettiin perhesovun säilymiseksi pysyä pois koko työmaalta. Kasvihuoneen ulkopuolen pihatyöt olivat nekin vatupassilla tehtyä hienosäätöä. Kunhan näen, miten kiveys kesti talven  jatkan "viipaleiden kiveämistä pikkukivillä.

Edulliset puuvillaverhot ovat loistavia varjostimia. Sitäpaitsi ne näyttävät kivoilta. Meillä kasvihuone on pihan aurinkoisimmalla paikalla ja pelkkä tuuletus ei riitä suojaamaan kasveja helteillä.

 Kivikankaan sponsoroima arvonta on edellisessä postauksessa. Osallistukaa! Voitte voittaa automaattiluukunavaajan.

4 kommenttia:

GardenianKati kirjoitti...

Ihanalta näyttää tuo kiveys. Löysin tänne Saran mökissä ja puutarhassa-blogin kautta. Tervetuloa vastavierailulle =)... Vaikuttaa niin mielenkiintoiselta tämä kasvihuoneprojekti, että piti liittyä lukijaksi =D

Susanna kirjoitti...

Kivalta näyttää kasvihuoneesi ja varsinkin sen ympäristö!

paavali kirjoitti...

Olen ajatellut hankkia samanlaisen, mutta hieman pienemmän kasvihuoneen, tai sitten samalta valmistajalta sen missä on kaarevat seinän ja katon liitoskohdat. Siinä tosin on vain vihreä väri, ja tuo harmaa kyllä miellyttäisi silmää eniten. Kohtuullisen helpolta näyttää tuo perustan teko (meillä on paikka missä on valmiina metrin sorapatja), mutta miten helposti kävi pystytys? Oliko ohjeet selkeät vai joutuiko soveltamaan?

jori kirjoitti...

Apua Sanni - sullahan on jo kevätihanuuksia vaikka miten =) Tässähän tulee kiire suorastaan kylvöpuuhiin ;)